Primarul Vasluiului, anunț pentru sute de proprietari de rable din oraș! ”Vom plăti câte 3.000 de lei, imediat ce avem cifrele de la Ministerul Mediului”, spune Pavăl

0
1229




Programul Rabla Local 2023, prin care pot fi casate maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia achiziţionării uneia noi, va începe în luna martie. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, la începutul lunii februarie, că programul Rabla Local va demara în luna martie. Numărul de beneficiari pe fiecare unitate administrativ-teritorială va fi stabilit în funcţie de populaţie.









Prima din cadrul programului Rabla local 2023 se va ridica la 3.000 de lei, iar proprietarii mașinilor casate nu vor fi obligați să cumpere altele noi. Practic, suma le va fi achitată direct, nu va mai fi sub formă de voucher. Conform lui Tanczos Barna, în fiecare Unitate Administrativ Teritorială va fi stabilit un număr maxim de beneficiari în funcţie de populaţia fiecărei comune, fiecărui oraş, fiecărui municipiu.

”Vom face, astfel, o defalcare matematică a numărului de 100.000 de autoturisme la nivelul fiecărui judeţ, fiecărui UAT şi vom porni programul în cursul lunii martie, aşa am stabilit cu autorităţile locale reprezentate de asociaţiile oraşelor, municipiilor şi comunelor”, a spus Tanczos.

”Vom colecta și noi rablele din oraș, imediat ce vom primi cifra de buget de la Ministerul Mediului, pentru municipiul Vaslui. Vom ști câte mașini vom putea colecta, funcție de banii de la Guvern. 2.400 de lei vor fi acoperiți de Guvern, iar 600 de lei de Primăria Vaslui, vom acoperi partea noastră de finanțare”, a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Conform unor estimări, în oraș zac nefolosite, prin parcări sau pe străzi, în jur de 200 de mașini mai vechi de 15 ani.