Prefectul județului Vaslui a cerut o inventariere a clădirilor școlare din județ, în special a celor care pun în pericol viața copiilor

0
398




Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a convocat ieri, în calitate de Presedinte, o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.









Principalele teme de discuție în cadrul acestei întâlniri au fost analiza activității CJSU pe anul 2022, reactualizarea componenței comitetului și modul de acțiune în caz de inundații, cutremure de pământ, incendii, căderi masive de zăpadă, tornade, secetă hidrologică, secetă pedologică, temperaturi extreme, incendii de vegetație, alunecări de teren, accidente auto, explozii industriale, eșec al lucrărilor publice, căderi de materiale din cosmos, muniție neexplodată, epidemii, risc radiologic.

”De asemenea, am discutat și despre expertizarea tehnică a clădirilor în care se desfășoară activități școlare și educative cu privire la riscul seismic. În perioada următoare toate unitățile de învățământ din județul Vaslui vor fi expertizate astfel încât să avem o situație clară și să luăm măsuri acolo unde este cazul pentru siguranța copiilor și a cadrelor didactice”, a spus prefectul Onofrei.