Încă un bătăuș de femei a ajuns în arest, după ce a sfidat Poliția și Justiția Română! Este în arestul Bârlad!

0
1820




Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Puiești, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.









În ziua de 22 februarie, la ora 20.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au fost sesizați, prin SNUAU 112, de către o femeie din comuna Puiești, cu privire la faptul că, la o locuință din localitatea Cristești, comuna Puiești, o femeie de 42 de ani,  ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la domiciliul comun.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au stabilit că, în perioada 18 – 22 februarie 2023, pe fondul consumului de alcool, bărbatul cercetat ar fi agresat persoana vătămată, în două rânduri, lovind-o în zona feței și îmbrâncind-o.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, pe o perioadă de 5 zile, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de 100 de metri față de aceasta și față de domiciliul acesteia, totodată fiind dispusă și evacuarea acestuia din locuință.

La data de 23 februarie, ora 14.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana l-au depistat la domiciul comun, în flagrant, pe bărbatul cercetat, deși acesta fusese evacuat anterior. Astfel, acesta ar fi încălcat prevederile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu emis împotriva sa.

În urma agresiunilor, victima a suferit leziuni ce necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform raportului preliminar de expertiză emis de către medicii legiști.

În baza probatoriului administrat, în ziua de 23 februarie, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă  de 24 ore. Acesta a fost prezentat la Judecătoria Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Reamintim:

 Emiterea unui ordin de protecţie provizoriu presupune, pentru o periodă de 5 zile, impunerea uneia ori mai multor obligaţii sau interdicţii față de agresor, după cum urmează:

  • evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
  • reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună;
  • obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
  • obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

ÎNCĂLCAREA ORICĂREIA DINTRE MĂSURILE DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE PROVIZORIU CONSTITUIE INFRACŢIUNE ŞI SE PEDEPSEŞTE CU ÎNCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 5 ANI.