Viitorii asistenți medicali din UE, prezenți în școlile și liceele vasluiene, în cadrul acțiunilor din ”Săptămâna Altfel”! Mesaj de suflet al conducerii Liceului RADU MIRON Vaslui: ”Aici veți găsi o orientare de succes în carieră”

0
1186




Programul „ȘCOALA ALTFEL” 2022-2023 se derulează, în aceste zile, la Liceul RADU MIRON, din Vaslui, conform metodologiei anexă la OME nr. 3692/02.02.2023, printr-un set de acțiuni extrem de interesante, la care participă viitorii asistenți medicali, în colaborare cu alte școli și licee din Vaslui.









Astfel, în perioada 27 februarie – 3 martie, Liceul RADU MIRON Vaslui derulează activități prevăzute în curriculum de specialitate, la stagiile de pregătire practică. Echipa de coordonare a programului a investigat, centralizat și programat, printr-o planificare bine stabilită, propunerile cursanților și ale profesorilor, spațiile și resursele educaționale.

Până în prezent, în urma monitorizării conducerii școlii, s-a constatat un impact deosebit al programului, atât în rândul cursanților, cât și al profesorilor, spune dna prof. Mirela Muștiuc, directorul liceului. Implicarea actorilor educaționali a contribuit semnificativ la dezvoltarea competențelor profesionale, de învățare și ale abilităților socio-emoționale, prin acțiunile de instruire practica (tehnici de nursing, intervenții în situații de urgență, identificarea și manevrarea instrumentarului și a echipamentelor de îngrijire și monitorizarea funcțiilor vitale etc.).

Prof. Mirela Muștiuc, directorul Liceului RADU MIRON: ”Oferim oportunități de colaborare tuturor unităților scolare care își îndreaptă atenția în mod sporit spre a educa inimi si comportamente”

Extrașcolar, în afara programului, Liceul RADU MIRON – Școala Postliceală Sanitară Vaslui a demarat o amplă campanie în comunitatea școlară pe temele „Educație sanitară și Acordarea Primului Ajutor în situații de urgență”. Acțiunile se desfășoară în baza parteneriatelor de colaborare cu școli și licee din municipiu, la care echipajele de viitori asistenți medicali participă cu un bogat bagaj de intervenții și manevre, sustinute de simulatoare, instrumente, echipamente de ultimă generație.

”S-a reușit astfel stimularea interesului beneficiarilor, atât pentru propria îngrijire și menținere a sănătății, cât și pentru formarea/responsabilizarea atitudinii  fiecărui membru al societății, implicat în campanie, față de nevoile aproapelui. S-au angajat deja în astfel de parteneriate școlile „Ștefan cel Mare”, „Alexandra Nechita”,   „Ștefan cel Mare”, „Constanin Motaș”, Colegiul Economic ”Anghel Rugină”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” ș.a.  

C u această ocazie, amintim că Școala Postliceală Sanitară – Liceul RADU MIRON Vaslui oferă oportunități de colaborare tuturor unităților scolare care își îndreaptă atenția în mod sporit spre a educa inimi și comportamente, dincolo de minte.

De asemenea, absolvenții de liceu se pot înscrie pentru o  orientare de succes în carieră, în domeniul asistenței medicale, o profesie nobilă, utilă, foarte căutată şi atractiv plătită pe piaţa muncii, în țară și în străinătate”, a spus prof. Mirela Muștiuc.

Iată și datele de contact ale Liceului RADU MIRON, pentru cei care doresc să urmeze o carieră în domeniul asistenței medicale:

Școala Postliceală Sanitară-LICEUL RADU MIRON, Str. M. Kogălniceanu, Nr. 16, Vaslui
CUI 39255247

Prof. Mirela Muștiuc – Director
Tel. 0335 711 027
0735 551 841
0745 40 67 97, PROGRAM ZILNIC: 8.00-18:00
Email: sc.radumiron2019@yahoo.com
Site: https://lrmvs.ro/