Zeci de romi din Bârlad vor fi calificați pentru zidari sau ajutoare de bucătari, anunță prefectul de Vaslui, Daniel Onofrei

0
468




Recent, la sediul Primăriei Bârlad, membrii Grupului de Lucru Mixt pentru Romi s-au întâlnit într-o nouă ședință, la care au participat prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, primarul Dumitru Boroș, dar și reprezentanți ai minorității rome. Romii au cerut ajutor de la autoritățile locale și județene, spunând că multe persoane din această etnie nu au locuri de muncă și nici venituri.









Statisticile arată că, numai în Bârlad, sunt 138 de romi fără ocupație, deși numărul acestora poate fi mai mare.

”Aceste date reprezintă un segment de populație pe care noi dorim să-l sprijinim, în cooperare cu AJOFM Vaslui. Instituția urmează să organizeze cursuri de calificare pentru bărbați în meseriile de zidari și instalatori, iar pentru femei în meseria de ajutor de bucătar. Cele mai importante acțiuni și campanii care au ca scop protejarea și creșterea calității vieții cetățenilor de etnie romă vizează domenii ca sănătatea educația și cultura. La fel de importante sunt și activitățile menite să combată discriminarea.

Fac un apel către instituțiile statului și ONG-urile cu atribuții în problemele comunității rome să se implice activ și punctual în depistarea acestor probleme și să solicite sprijin Instituției Prefectului în vederea rezolvării lor”, a spus prefectul județului Vaslui.