Iată bolizii Poliției Rutiere, care vor alerga pe șoselele vasluiene! Prezentare de gală, la Ziua Poliției Române

0
530




Sunt puternice, încărcate cu cai putere și gata să alerge pe drumurile naționale și Drumul European 581, din județul Vaslui, după șoferii care nu se supun semnalelor de oprire făcute de agenții de la Rutieră. Vorbim de noile autoturisme BMW, din dotarea Poliției Române, prezentate, sâmbătă, într-un cadru festiv, la București. Cel mai probabil, fiecare județ va primi între 3 și 6 astfel de mașini (comanda este de 600 de astfel de mașini), primul lot de 100 de bucăți fiind așteptat să intre în dotarea Poliției Române cel mai târziu în iunie 2023.









Sindicatele din poliție acuzau anul trecut atunci faptul că specificațiile tehnice duc spre modele BMW, ceilalți producători auto neavând modele care să se încadreze în condițiile impuse de licitație, fapt care s-a și întâmplat..

”Se dorește o autospecială cu o putere minimă de 130 kW, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracțiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei să fie AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim 8+1 trepte. După aproximativ 2 săptămâni de căutări și discuții cu reprezentanți ai marilor dealeri auto, am ajuns la concluzia că singura marcă ce ,,pică” pe aceste specificații este BMW. Iar tipul de BMW este 320ix”, anunța în septembrie 2022 sindicatul Europol.