Bani prin PNRR, pentru prevenirea abandonului școlar în județul Vaslui. Prefectul de Vaslui, Daniel Onofrei: ”Este o prioritate pentru Guvern”

0
472




Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a participat, ieri, la conferința de lansare a proiectelor POCU Outdoor “Învățăm prin joacă – Activități educaționale recreative pentru facilitarea procesului de învățare a copiilor”, “Reinvent Education – Reinventarea programelor educaționale prin activități outdoor dedicate elevilor” și “Active Kids – Healthy Kids – Activități educaționale în sistem outdoor pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor”.









La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Vaslui, Primăriei Vaslui, inspectori școlari, primari și directori de la școlile în care se vor implementa proiectele.

Conferința a avut loc la Centrul Cultural “Alexandra Nechita” din Vaslui.

Programul “Educație nonformală în sistem outdoor”, are ca scop reducerea părăsirii timpurii a școlii, îmbunătățirea competențelor personalului didactic din învățământul preuniversitar.

Cele trei mari proiecte beneficiază de o finanțare de câte 1.728.565 lei fiecare, iar școlile partenere sunt :

  • Gimnaziul „Anastasie Panu” Huși
  • Școala Gimnazială nr. 1 Stănilești
  • Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui
  • Școala Gimnazială „Cezar Botez” Fâstâci, comuna Cozmești
  • Școala Gimnazială nr.1 Pogana
  • Liceul Tehnologic Puiești

”Reducerea abandonului școlar reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern. Tot cu fonduri guvernamentale, au fost demarate investiții pentru modernizarea și dotarea școlilor. Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a spus prefectul de Vaslui.

Fiecare unitate poate primi până la 200.000 euro pentru achiziții de materiale, servicii ori pentru a implementa diverse soluții pedagogice. Toate aceste măsuri au ca scop reducerea numărului de copii care renunță la școală.