În aprilie, vasluienii vor vedea din nou troleibuze pe principala stradă a orașului, anunță surse Transurb

0
1045




Luna care începe sâmbătă va aduce o serie de surprize pentru vasluienii care folosesc transportul în comun. Cel mai probabil, în preajma Paștelui, locuitorii Vasluiului vor vedea la lucru modernele și luxoasele troleibuze achiziționate de primărie (foto Facebook Mihaela Bohotineanu. n.r.), în cadrul proiectului de extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători, program finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.









Pentru început, conducerea Transurb face pregătiri pentru a introduce linia de troleibuze Gară-Moara Grecilor, în zona Koket, trecând prin centrul orașului.

Vasluienii vor putea vedea noile mijloace de transport, primul troleibuz fiind adus în curtea Transurb în 14 ianuarie a.c.. Este vorba de 10 troleibuze, care vor moderniza parcul auto al societății Transurb SA Vaslui, investiția realizându-se prin Programul Operațional Regional, care mai conține două componente: depou, e-ticketing și extinderea rețelei de transport.

Ultimele troleibuze au circulat prin Vaslui în urmă cu șapte ani, în 2016, fiind retrase la depou din cauza unor defecțiuni tehnice.

Lucrările de montare a noilor rețele de troleibuze vor fi executate de Asocierea SC Electromontaj SA (lider) – SC Flash Lighting SRL – SC Conbetas SRL, proiectantul fiind SC 3B Construction Project SRL.

Valoarea lucrărilor este de 103.884.663,68 lei fără TVA, din care se vor realiza trasee pentru troleu pe următoarele direcții:

Str. Ceramicii – str. Metalurgiei – Șoseaua Bacăului cu întoarcere după CFS;

Str. Traian – Castanilor cu întoarcere la Lacul Delea;

Suburbia Moara Grecilor.

Print Friendly, PDF & Email