El este primarul de OPT stele al județului Vaslui! Un primar cu care ne mândrim!

0
1316




Asociația Comunelor din România a organizat, la finalul săptămânii trecute, Gala „Recunoașterea Meritelor”, un eveniment așteptat de edilii de comune din toată țara, cu realizări foarte bune și multe mandate la activ. Vasluiul a avut singurul ”Primar de Opt Stele” din țară, distincție care arată numărul de mandate al primarului respectiv.









Este vorba de energicul și iubitul primar al comunei Pădureni, Temistocle Diaconu, cel care a primit distincția acordată de ACOR, ca o recunoaștere a meritelor acestui edil care, de peste 30 de ani, conduce Pădureniul pe drumul modernizării și schimbărilor în bine.

Situată în apropierea Hușului, comuna Pădureni iese mult în evidență, putându-se lăuda cu amenajări de care multe orașe din țară nu dispun. Satul de vacanță și piscina din centrul comunei sunt doar câteva dintre acestea. For­mată din satele Pădureni, Rusca, Davidești, Că­potești, Ivănești, Leoști, Todireni și Văleni, comuna e condusă de peste 30 de ani de același primar.

Te­mistocle Diaconu a fost înainte de 1989 învă­ță­tor și director al „Căminului Cultural Pădureni”, pentru meritele sale deosebite fiind recompensat, la acea vreme, cu Ordinul „Meritul Cultural”. Cu An­samblul „Stejărelul”, înființat de domnia-sa încă din 1973, a străbătut lumea, iar ceea ce a văzut bine întocmit și frumos și-a dorit să facă și acasă. 

Una dintre ultimele investiții realizate sub ”bagheta” lui Diaconu este un modern sat de vacanță, obiectiv realizat cu sprijinul Con­­siliului Județean Vaslui, instituție care l-a susținut de primarul de la Pădureni în foarte multe proiecte.

”Ne mândrim cu domnul primar Temistocle Diaconu, este cel mai vechi edil de comună din județul nostru, cu opt mandate câștigate, ceea ce demonstrează atașamentul locuitorilor comunei Pădureni față de omul care a transformat din temelii această localitate. Îi doresc multă sănătate și să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le are pentru viitorul Pădureniului” – Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, președintele ACOR Vaslui