Ioan Ciupilan, primarul Hușului: ”Sunt optimist că se va realiza șoseaua de centură. Vom închide multe proiecte de infrastructură, în acest an”

0
809




Primarul municipiului Huși, ing. Ioan Ciupilan, intră în forță, în acest an, cu foarte multe proiecte de investiții, care vor schimba viața locuitorilor municipiului dintre vii.









”Au început multe lucrări în Huși, acum, iar eu sper să fie terminate până la sfârșitul anului. Vom finaliza terminalul pentru autobuzele electrice, care vor ajunge în Huși în luna august, pentru a da în folosință noile trasee cu autobuze electrice.

Se va finaliza creșa, Clubul Seniorilor, Baza Sportivă, Centrul de Consultanță pentru probleme sociale, de pe Dric 3, reabilitarea parterului de la Școala 5, va fi finalizată și grădinița 8, din Corni. Tot în acest an, finalizăm reabilitarea termică a Liceului I.L.Caragiale, Baia Populară, care se va transforma tot într-un centru social. Cinematograful este pregătit și el pentru recepție, este gata în proporție de 99,9% gata, mai trebuie doar branșarea la rețeaua electrică și unele mici ajustări ale constructorului, în rest este gata.

Tot în acest an, terminăm reabilitarea străzilor din Corni, care le avem pe proiect, plus începerea proiectelor pe Anghel Saligny, ceea ce va însemna modernizări și reabilitări pe toată infrastructura rutieră a municipiului Huși. Se va termina de montat și noul sistem de apă-canal, cu mențiunea că rămân patru străzi de schimbat magistrala, iar asta mă face să spun că tot sistemul de apă-canal al municipiului este reabilitat.

Anul acesta, terminăm cu modernizarea și reabilitarea sediului Primăriei. În acest moment, suntem la perioada de reparații la locurile de joacă pentru copii, care nu văd de ce se strică în fiecare an, dar le reparăm, asta este”, a explicat edilul.

Hușenii vor avea Teatru de Vară în parcul de la Recea. Noutăți despre viitoarea șosea de centură a Hușului

Edilul Hușului a semnat, la finele lunii martie, documentele de începere a lucrărilor la noul Teatru de Vară, din parcul Recea, o destinație de vară pentru mulți hușeni. Se caută o soluție pentru a construi un bazin de înot, în locul vechiului ștrand de la Recea. Ioan Ciupilan spune că va face demersuri la CNI, pentru finanțarea unui bazin olimpic, ceea ce ar fi o veste bună pentru locuitorii orașului. ”Dacă nu reușesc la CNI, va trebui să găsesc resurse locale pentru un ștrand, la Huși, voi începe 100% anul acesta”, anunță primarul.

Cel mai mare proiect pe Anghel Saligny, care va rezolva definitiv problema infrastructurii rutiere a orașului, are o valoare de 31 milioane lei, adică 6 milioane de euro, în timp ce, pe PNRR, se vor construi trei scări de bloc, până în septembrie se va scoate la licitație proectarea și execuția.

Marea realizare a primarului este semnarea unui protocol, la București, pentru demararea procedurilor la șoseaua de centură a orașului. În februarie a.c., directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, un protocol de colaborare cu primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru șoseaua de centură a municipiului Huși.

”După ce am semnat protocolul, unii au început să mă critice prin ziare, pentru lipsa șoselei de centură. Nu este și nu a fost vina mea. Va trebui să găsesc surse de finanțare. Cei care scriau în ziare despre centură, mă critică acum că nu am făcut nimic. Treaba lor. Ce am reușit la București, odată cu semnarea protocolului? Noi ne vom ocupa de partea de documente, de licitații, iar sursa de finanțare va fi pe fonduri europene.

Eu sper ca, până anul viitor, să discutăm despre proiectare și execuție. E o lucrare amplă, de valoare foarte mare, noi nu am avea niciodată banii aceștia, vă dați seama. Este o lucrare de interes național, de asta și mergem prin CNAIR.

Gurile rele atacă. Atacați, dar în momentul în care nu s-a făcut nimic… Mi-aduc aminte de momentul când cineva lăuda șoseaua de centură. Cei care o critică azi, sunt cei vinovați de faptul că nu avem șosea de centură.

Nu mă interesează critica lor. Am fost optimist și cred că șoseaua de centură se va face”, mai spune primarul Ioan Ciupilan.