Lucrare IMPECABILĂ realizată de drumarii de la Nomis în satele Negreștiului! De la noroaie, la asfalt! (GALERIE FOTO)

0
299




Proiectul „Reabilitare și modernizare drumuri în Negrești și satele componente Poiana, Valea Mare, Parpanița și Căzănești” este un succes total pentru profesioniștii de la Nomis 2003, care au executat lucrările în mod impecabil.









După o investiție record, de 16 milioane lei, satele componante, dar și strada Abator, din oraș, sunt străbătute de drumuri bine asfaltate, cu rigole betonate, totul executat fără cusur, spune primarul orașului, Cristi Rusu.

”Sunt foarte mulțumit de ceea ce a realizat Nomis în orașul nostru, o lucrare de calitate, care am urmărit să fie realizată conform proiectului, ceea ce s-a și întâmplat. Lucrările din Poiana, Valea Mare și Cănțălărești sunt finalizate, la fel ca și la Parpanița sau strada Abator, cu rigole betonate, poduri, podețe, tot este nevoie. La unele sate, a fost nevoie de ridicarea capacelor de canal, de asta nu s-a făcut recepție, însă în maxim o lună recepționăm toate lucrările”, explică primarul Rusu.

Au fost executate rigole și acostamente betonate, poduri și podețe pe cinci loturi, astfel: LOT I – str. Abator, în lungime de 0,783 Km; LOT II – sat Poiana, în lungime de 2,095 Km; LOT III – sat Valea Mare, în lungime de 2,175 Km; LOT IV – sat Parpanița, în lungime de 3,775 Km și LOT V – sat Căzănești, în lungime de 3,06 Km. În total, au fost asfaltate 12 km de drumuri locale, fiind executate 16,4 Km de rigole betonate și 63 de podețe.

O mențiune aparte este legată de asfaltarea celor doi kilometri de drum de legătură dintre Parpanița și Căzănești, un drum foarte important pentru cei care aleg să se relaxeze la barajul de la Căzănești și care, acum, au la dispoziție o panglică de asfalt.

În urma acestui proiect, drumul dintre Căzănești și Parpanița, care era inițial un drum de pământ, a devenit acum o șosea asfaltată, scoțând la lumină locuitorii satului Căzănești. Cu ani în urmă, aici era un drum de pământ, imposibil de străbătut la o ploaie mai zdravănă. Acum, totul este la superlativ. Primarul Rusu a subliniat că, prin acest proiect, toate satele componente au acum drumuri asfaltate, iar locuitorii nu vor mai trebui să folosească cizme de cauciuc. Condițiile sunt acum demne de un oraș european.

În concluzie, proiectul de asfaltare a celor șase sate componente și a străzii Abator din orașul Negrești este un succes, aducând beneficii semnificative pentru locuitorii acestor zone. Lucrările de calitate impecabilă, executate de drumarii de la Nomis 2003, vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și vor deschide noi oportunități pentru dezvoltarea economică a regiunii.