Petiție online, pentru redeschiderea Gării Huși! Se cere sprijinul CJ Vaslui, al primăriilor din Huși, Oltenești și Crețești

0
424




O petiție pentru reluarea circulației pe calea ferată Crasna-Huși, secția CF 604, a fost postată recent în mediul online, anunță https://clubferoviar.ro/.









Autorul petiției, Asociația Calea Ferată Crasna – Huși solicită sprijinul primăriilor din Huși, Oltenești și Crețești și al Consiliului Județean Vaslui pentru reluarea circulației trenurilor pe această secție feroviară de 33 km.

Reprezentanții asociației susțin, în petiția disponibilă aicihttps://www.petitieonline.com/linia_604?fbclid=IwAR2RxLSr9RQTz76jBqaNuOHHjDER90Dh0n72RE-jsO2drpKq6sUBM3ZUJGs – că redeschiderea circulației va aduce mai multe beneficii.

”Asociația Calea Ferată Crasna – Huși solicită sprijinul instituțiilor:
1. Primăria Husi
2. Primăria Oltenesti
3. Primăria Crețești
4. Consiliul Județean Vaslui
–––––––––––
Cetățenii municipiului Husi își doresc redeschiderea circulatiei pentru călători, respectiv marfă.
Redeschiderea circulației va aduce beneficii:
– Transport la preț redus [și gratis pentru elevi]
– Transport pe timp de noapte
– Fericirea cetățeniilor
– O economie mai bună a orasului Husi”, se arată în petiția semnată de 320 de hușeni

SNTFC „CFR CĂLĂTORI” a comunicat prin Petiția nr 2021007379, citată de clubferoviar.ro: ”În condiţiile în care în prezent pe această rută nu se operează servicii de transport feroviar de călători, CFR Călători îşi exprimă întreaga disponibilitate de a analiza acest tip de solicitări având în vedere geografia feroviară a zonei, dispunerea subunităților feroviare, resursele disponibile şi numai cu operarea in condiţii de echilibru financiar prin compensația acordată si din alte surse, asigurate inclusiv prin implicarea și angajarea autorităților locale”.