Viceprimar USR Vaslui: Rabla Local, un program pentru reducerea poluării în comunitatea locală

0
484




            USR Vaslui susține implementarea programului RABLA Local în localitățile din județul Vaslui. În municipiile Bârlad și Vaslui, consilierii USR au susținut și votat pentru implementarea programului la nivel local. În comuna Bunești-Averești, consilierul local Constantin Iftene a propus printr-un proiect de HCL includerea comunei în acest program.









            „La nivel național, USR și-a făcut o prioritate din protecția mediului. Să nu uităm că USR este partidul care a propus înființarea unui DNA al pădurilor. Reducerea poluării din orașe a fost asumată ca țintă de toți aleșii locali USR din România, de aceea, în municipiul Vaslui, am susținut acest proiect și l-am promovat. Fiecare vasluian care dorește să participe la programul RABLA Local și are nevoie de ajutor poate conta pe suportul consilierilor locali ai USR și pe al meu personal.” a declarat Cătălin Mîndru, viceprimarul USR al municipiului Vaslui.

            Trebuie precizat că după votarea hotărârilor locale, Ministerul Mediului va fi cel care va comunica primăriile care vor fi incluse în program. USR Vaslui va anunța, în funcție de informațiile transmise de Guvern, care sunt localitățile finale incluse.

            „Ce este important de precizat este că suma de 3000 de lei care va fi primită de cetățeni după casare nu trebuie cheltuită pe o mașină nouă. Cetățenii sunt liberi să decidă cum vor cheltui acești bani. Mașinile casate vor fi cele mai vechi de 15 ani, cu normă de poluare EURO 3 sau mai jos de atât. Informații suplimentare pot fi obținute și de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Dacă localitățile din județ vor fi incluse în lista finală, atunci sper ca un număr cât mai mare de cetățeni să aplice!” a conchis Ana-Maria Vintilă, viceprimarul USR al municipiului Bârlad.