Prefectul județului Vaslui anunță când se deschide noul punct vamal de la Bumbăta! Mii de vasluieni vor trece pe acolo

0
614




Până la finele lunii mai, se va putea circula prin noul punct vamal Bumbăta-Leova, anunță prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei. Noul punct de trecere a frontierei de la Bumbăta, Vetrișoaia, va prelua o parte din traficul care tranzitează acum vama Albița Leușeni, fie că vorbim de TIR-uri sau de autoturisme, cred autoritățile de la Vaslui.









Mulți vasluieni care vor dori să ajungă în Republica Moldova, în zona de centru a țării vecine, vor putea trece prin acest punct vamal, a cărui deschidere era programată pentru data de 5 mai.

Din păcate, o serie de documente și avize nu sunt încă finalizate, așa că s-a amânat deschiderea pentru finele lunii mai, când va fi gata și podul de pontoane, cât și infrastructura rutieră.

”Am fost acolo în mai multe rânduri, a venit la Bumbăta și conducerea Cancelariei Primului Ministru, pentru că dorim să deschidem cât mai repede acest punct vamal. În maxim o săptămână, va fi gata podul de pontoane și restul infrastrucuturii. Sperăm să degrevăm traficul din vama Albița, prin deschiderea acestui punct de trecere a frontierei, în special pe partea de autoturisme”, anunță dl. Onofrei.