Reacția primarului comunei Perieni, la scandalul contractelor de concesiune: ”Alarmă falsă! Are iz electoral, nu este nimic adevărat”

0
733




Săptămâna trecută, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei a mers la Perieni, acolo unde un grup de 50 de familii au reclamat faptul că le-au expirat contractele de concesiune încheiate cu Primăria Perieni pentru suprafețele de teren pe care și-au construit casele în urmă cu 25 de ani.









Oamenii i-au spus prefectului, revoltați, că sunt nemulțumiți de prețul solicitat de primărie, de 12 euro/mp, în cazul în care nu mai încheie alte contracte de concesiune și decid să cumpere terenul pentru a deveni proprietari.

În replică, primarul comunei Perieni, Alexandru Iacob, spune că totul este o încenare și că lucrurile nu stau deloc așa. Iată punctul de vedere al edilului de Perieni:

Referitor la scandalul ivit in comuna Perieni, judetul Vaslui, privind nemultumirile unor cetateni in ceea ce priveste situatia concesiunilor de teren, care a capatat iz de propaganda electortala, din partea doamnei Alina Chiper, consilier local, subsemnatul Iacob Alexandru Primarul comunei Perieni, aflat la al treilea mandat doresc sa va prezint in urmatoarele puncte realitatea.

  • În anul 2009-2010, am initiat o Hotarare de Consiliu Local prin care se acorda posibilitatea cetatenilor care aveau terenuri in concesiune de la primarie pentru construirea de locuinte, ca la finalul celor 25 de ani ,  sa cumpere acele terenuri sau sa prelungeasca perioada de concesiune. La acea data evaluarea terenurilor a fost efectuata de catre un expert evaluator autorizat pretul rezultat din urma evaluarii a fost stabilit de 1-3- euro pe m.p.
  • Hotararea a fost aprobata de Consiliul Local al comunei Perieni, a fost adusa la cunostiinta cetatenilor si spre surprinderea mea, am constatat ca nu a fost nici un solicitant, verificand in teren am constatat ca majoritatea cetatenilor au fost indusi in eroare la incheierea contractelor de concesiune, spunandu-li-se de catre functionari publici si demnitari ca la expirarea perioadei de concesiune acestia devin proprietari.
  • Fostul primar Rosca Vasile, la presiunea unor cetateni concesionari de teren, a anulat Hotararea de Consiliu care avantaja concesionarii, initiind alta hotarare, dar fara evaluare , creind mari confuzii si incertitudini privind modalitatea de concesionare si conditiile legale.
  • In vederea intocmirii unei situatii clare privind terenurile concesionate U.A.T. Comuna Perieni a initiat intabularea tuturor terenurilor concesionate, inclusiv casele de locuit, desemnand prin licitatie publica in SEAP, persoane autorizate pentru evaluarea terenurilor si inscriere  la OCPI Vaslui.
  • Nu cunosc si nu mi-a fost prezentat nici un raport de evaluare si nici ce criterii au stat la baza stabilirii pretului de vanzare a terenurilor concesionate.
  • Fata de zvonurile nereale care au declansat nemultumirea cetatenilor din comuna, fac precizarea ca cetatenii pot opta in continuare pentru concesiunea terenului conform contractului vechi si nu este obligatoriu sa cumpere terenul.

Situatia creata artificial de persoane aflate in permanenta campanie electorala este cunoscuta si de catre Prefectul judetului Vaslui, care a fost in comuna Perieni si impreuna cu mine si Consiliul Local Perieni vom cauta solutii legale si favorabile pentru cetetenii concesionari din comuna Perieni.

Iar pentru afirmatiile mincinoase si tendentioase la adresa mea si denigrarea actiunilor mele, ma vad nevoit sa actionez in judecata persoanele instigatoare”.