Câinii fără stăpân ai Bârladului sunt deja capturați de pe străzi, anunță primarul Boroș. ”Nu dorim eutanasierea lor”, explică edilul

0
460




”Am să vă dau o informație legată de câinii fără stăpân, din Bârlad”. Așa a început primarul orașului, Dumitru Boroș. conferința de presă de luni după-amiază, dorind să aducă în atenția opiniei publice situația câinilor comunitari, o problemă care preocupă mare parte a populației din acest municipiu. De un an de zile, datorită unor probleme care nu au ținut de primărie, nu s-a mai capturat niciun câine.









”Realitatea ne-a adus în acest scenariu. Noi am încercat mai multe variante și am ajuns la acea soluție pe care dvs o cunoașteți, în prezent. În iunie 2022, am finalizat contractul cu acel ONG, din motive obiective. Prima dată, am scos la licitație la prețul de 670 de lei, cu tot cu TVA, am mers, a doua oară, cu prețul de 1017 lei/câine capturat, cu tot cu TVA, iar a treia oară cu 1.428 de lei, cu tot cu TVA. Nu am avut niciun participant și am intrat în alt scenariu.

Astăzi, când vorbim de câinii fără stăpân din Bârlad, pot să anunț populația că activitatea de capturare a câinilor fără stăpân a început, mai anemic, pentru început, dar cred că lucrurile se vor regla în timp. Orice început este greu. Avem deja o listă de solicitări de la populație, a fost înaintată la societatea care se ocupă de prinderea acestor câini (Reiser SA Bârlad, n.r.).

Vă spuneam că am scos, a treia oară, la licitație, la un preț de 1428 de lei și nu s-a înscris nimeni. Pot să anunț, astăzi, că prețul pentru un mascul este de 1.084 de lei, iar pentru o femelă de 1.141 de lei. Astăzi, când vorbim, sunt prinși 6 câini și 13 femele, nu s-au folosit pistoale tranchilizante, au fost prinși pe baza experienței muncitorilor angrenați în această activitate”, a spus primarul.

Acesta a anunțat că primăria nu dorește eutanasierea câinilor prinși de echipele Reiser, ci se urmărește ca aceste animale să fie adoptate de cetățenii Bârladului sau de persoane din alte zone. Primarul Boroș a mai spus că se va pune accent pe sterilizarea acestor câini, în următorii ani.