VIDEO Urs prins în laț, într-o pădure din comuna Oșești, Vaslui! Autoritățile au intervenit

0
1078




Pe pagina de Facebook a lui Silviu Popa au apărut, seara trecută, filmări în care se preciza că este vorba de un urs prins într-un laț într-o pădure de lângă satul Pădureni, comuna Oșești. Scena părea incredibilă, însă se pare că totul a fost adevărat. Nu se știe cum, un ditamai ursul a ajuns din zona de munte tocmai lângă casele oamenilor din Pădureni, posibil înfometat.









Aseară târziu, animalul a fost sedat și lăsat în libertate, după ce a fost eliberat din lațul pus de braconierii din zonă, care vânează ilegal animelele din pădure. (Foto, video: Facebook Silviu Popa)

COMUNICAT OFICIAL IPJ VASLUI:

”La data de 9 mai 2023, ora 19.24, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în zona forestieră „Pădurea Negrea”, din comuna Oșești, județul Vaslui, un exemplar din specia urs este prins într-un laț.

La locul indicat în sesizare s-au deplasat polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Biroului pentru Protecţia Animalelor Vaslui, reprezentanți ai Direcției Silvice Vaslui, ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui și ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Vaslui, care au derulat activități în vederea sedării, evaluării și acordării de îngrijiri medicale exemplarului identificat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii tentativei la infracțiunea de braconaj cinegetic, urmând a fi efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale”.