Cinci deținuți din Penitenciarul Vaslui au participat la Bursa județeană a locurilor de muncă

0
355




Reintegrarea socială a persoanelor private de libertate reprezintă un proces complex ce vizează remodelarea personalității umane prin dezvoltarea atitudinii prosociale, ce nu poate avea loc fără aportul și implicarea comunității din care aceștia fac parte și în cadrul căreia se vor întoarce.









Astfel, la inițiativa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, un număr de îcinci persoane private de libertate din Penitenciarul Vaslui, condamnate definitiv, însoțite de specialiști din cadrul Sectorului de Reintegrare Socială, au participat în data de 12 mai 2023 la Bursa locurilor de muncă.

Evenimentul, desfășurat la nivel național, s-a adresat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și celor care doresc să se reorienteze profesional.

Bursa locurilor de muncă destinată persoanelor condamnate reprezintă principala modalitate de a reuni angajatorii şi persoanele aflate în penitenciar, în vederea familiarizării, pe de o parte cu nevoile deţinuţilor, iar pe de altă parte cu oferta de muncă existentă pe piaţă.

De asemenea, participarea la astfel de evenimente contribuie la creşterea şanselor de angajare a deţinuţilor, după liberare, prin promovarea în rândul acestora a ofertelor de locuri de muncă vacante, puse la dispoziţie de către operatorii economici.