Este informația momentului, pentru zeci de mii de bârlădeni! Drumarii de la Nomis au făcut ANUNȚUL!

0
1192












Timp de o lună de zile, traficul greu din Bârlad ar putea să fie deviat prin zona centrală a orașului, cât timp se va lucra la modernizarea actualei variante de ocolire, pe tronsonul Piața Mare-Muzeul Vasile Pârvan-fabrica Mopan-LIDL zona FEPA, bulevardul Republicii.

Este anunțul făcut de dl. Cătălin Simion, managerul general al companiei Nomis, cel care a spus că se fac eforturi deosebite pentru a termina tronsonul de drum de la fosta fabrică de ulei și până la intersecția cu Piața Mare, unde se lucrează acum. În acest moment, ca urmare a lucrărilor de reabilitare și asfaltare a străzilor din cadrul proiectului de Mobilitate Urbană, până pe 11 iunie, traficul rutier este închis în intersecția Bulevardului Epureanu cu străzile: Gheorghe Emandi, Nicolae Bălcescu, Constantin Hamangiu și 1 Decembrie.

Prin urmare, traficul greu care intră în Bârlad dinspre Bacău este dirijat pe strada Cerbului – strada Mihai Eminescu – strada Republicii spre sud, sau nord, după caz. Traficul greu dinspre Vaslui spre Bacău este dirijat pe străzile: Vasile Pârvan – Popa Șapcă – Republicii – Mihai Eminescu – Cerbului.

Strada Vasile Pârvan, cea care va intra în reabilitare și pe care drumarii de la Nomis o vor transforma din temelii, este și o zonă cu găuri foarte mari, pe care se circulă foarte greu, iar nemulțumirile șoferilor care trec pe acolo sunt duse la maxim.

”În paralel cu actualele străzi pe lucrăm acum, de la gară, prin zona fostei fabrici de ulei, până la intersecția cu Piața Mare, pe străzile Mihai Viteazul și Colonel Simionescu Sava, sper să primim de la primărie, chiar de lunea viitoare, următorul tronson de drum, pentru reabilitare.

Un tronson pe care vom lucra, în primă fază, de la intersecția cu Piața Mare pe străzile Paloda și Ioan Popescu, până la intersecția cu strada Vasile Pârvan, în zona muzeului. Am propus primăriei și se fac analize serioase pentru devierea traficului greu spre zona centrală, pe strada Transilvaniei, spre Bulevardul Republicii, timp de o lună, cât estimăm că vom lucra pe acest tronson extrem, extrem de important pentru mii de bârlădeni.

Vrem să închidem un inel important al orașului, cu străzi complet modernizate, de la Unitatea Militară spre gară și, de acolo, spre Piața Mare, strada Vasile Pârvan, cu ieșire în Bulevardul Republicii, pe un drum complet modernizat, cu trei straturi de asfalt, o lucrare pe care ne-o dorim de referință.
Știm că vor fi probleme în trafic, ne cerem scuze de pe acum pentru disconfortul creat, însă, la final, va ieși o lucrare foarte frumoasă”, a spus dl. Simion.

Nomis a turnat deja primele două straturi pe strada Nicolae Bălcescu. Urmează legăturile cu Dragoș Vodă și Epureanu, inelul de ieșire spre zona Confecții

Lucrări pregătitoare în zona Lica, Podul Verde

Zilele acestea, pe un important segment din strada Nicolae Bălcescu, prin fața Colegiului Național Gheorghe Roșca Codreanu și a Detașamentului de Pompieri, s-au turnat primele două straturi de asfalt, în paralel cu refacerea în totalitate a trotuarelor. Urmează conectarea acestui segment la Bulevardul Epureanu, la nord, și strada Dragoș Vodă, la sud, ceea ce înseamnă că al doilea inel de ocolire al orașului, în paralel cu cel de la Unitatea Militară-Piață-Vasile Pârvan, va conferi o viteză mai mare a traficului prin oraș.

”Suntem deja la faza turnării primelor straturi de asfalt pe zona Lica, spre Podul Verde, cu care facem conexiunea cu Bulevardul Epureanu, dar și cu strada Nicolae Bălcescu. Aici, repetăm, nu s-a întârziat din vina noastră, au fost alte lucrări de executat, la rețelele de utilități, iar acum muncim din plin pe această zonă.

Dacă nu vor apărea alte probleme, eu spun că după 20 iunie turnăm al treilea strat, de uzură, de la Epureanu spre Dragoș Vodă, și ne apropiem de finalizarea zonei de asfalt pe aceste artere importante. Rămân în lucru unele lucrări adiacente, dar dăm, încetul cu încetul, drumul la trafic în municipiul Bârlad”, a explicat managerul general al Nomis.

Cătălin Simion: ”Vrem să ne încadrăm în termenii contractuali, sper să nu apară alte lucrări”

La ultima conferință de presă, edilul Bârladului, Dumitru Boroș, vorbea despre dorința domniei-sale de a închide lucrările la Proiectul de Mobilitate Urbană până la finele anului în curs. ”Facem toate eforturile, lucrăm chiar și în week-end, pentru a ne încadra în termenii contractuali, cu condiția să nu apară alte lucrări, care nu țin de noi, care să ne întârzie lucrarea”, a explicat dl. Simion.