Primarul Bârladului cere explicații la județ, gunoaiele sufocă orașul

0
498




SCANDAL… Locuitorii Bârladului s-au săturat de lentoarea cu care se mișcă cei de la Urbana SA Bistrița, mai ales că este cald afară și munții de gunoaie sufocă anumite zone ale orașului.









Având în vedere problemele constatate în ultima jumătate de an la nivel local, în privința modalității defectuoase în care se derulează contractul de salubrizare, încheiat la nivel județean cu un operator ales în urma unei licitații publice, primarul Municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, face următoarele precizări:

„De la bun început, vreau să fac o precizare extrem de importantă, și anume că am ajuns la concluzia că o armă politică pe care conducerea Consiliului Județean Vaslui o are în acest moment împotriva municipiului Bârlad este cea a serviciului de salubrizare.

Să mă explic: în primul rând, în ce privește colectarea deșeurilor de la populație, încă de la începutul lunii ianuarie a acestui an, aproape lunar, am trimis către ADIV (Agenția pentru Dezvoltare Intercomunitară Vaslui) adrese și fotografii, pe care le facem acum publice, prin care solicitam luarea unor măsuri urgente, în special în ce privește colectarea deșeurilor în zilele de sâmbătă și duminică.

Totodată, acest serviciu fiind acum în directa coordonare a Consiliului Județean Vaslui, am mai solicitat și remedierea celorlalte deficiențe constatate, cum ar fi suplimentarea numărului de puncte de colectare, a numărului de containere, modificarea frecvenței de ridicare și altele.

Este corect ca cetățenii Bârladului să știe că, pe lângă faptul că nu am primit răspuns la nicio adresă, nici directorul executiv al ADIV, domnul Horațiu Buruiană și nici domnul președinte al ADIV, Dumitru Buzatu nici măcar nu mai răspund la telefonul primarului municipiului Bârlad.

Nici la măcar la adresele operatorului și la telefonul acestuia nu s-a dat vreun răspuns de la Vaslui, chiar dacă s-a sunat și în prezența noastră. Problema gunoiului din oraș, pe care nu o mai suportă nici cel mai tolerant bârlădean, este însă o armă politică foarte intens utilizată în aceste zile împotriva unui oraș care are doar vina de nu fi reședință de județ.

Să dea Dumnezeu ca să mă înșel în privința acestui lucru, însă ce mai poți spune când nici măcar președintele ADIV și al Consiliului Județean nu răspunde la telefonul primarului unui oraș din care a primit, de-a lungul timpului, mai mult sprijin decât spera până și el!”,

spune primarul Boroș.