Bătrân și fără minte! Un bărbat de 63 de ani, din Ciocani, a încălcat ordinul de protecție! A fost ridicat de polițiști

0
1931




Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Ciocani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.









La data de 2 iulie 2023, ora 17.11, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 26 de ani, din comuna Ivești, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în aceeași zi, socrul său ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție împotriva sa, pătrunzând fără drept într-o locuință din comuna Coroiești.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au stabilit că, la data de 31 mai 2023, Judecătoria Bârlad a emis împotriva bărbatului de 63 de ani un ordin de protecție, pe o perioadă de 6 luni, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de fosta concubină și față de nora sa, precum și față de locuința acestora.

 Cercetările au evidențiat și faptul că, la data de 29 mai 2023, pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi adresat cuvinte jignitoare și injurioase și ar fi proferat amenințări, cu moarte, la adresa celor două femei.

La data de 4 iulie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.

Ulterior, la data de 5 iulie 2023, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.