Omul de afaceri vasluian Ionel Sandu, managerul Radical Grup, propune ca luna august să fie denumită drept ”Luna Diasporei”, la Vaslui

0
2306




Începând cu ultimele zile din iulie și până pe la jumătatea lunii septembrie, mii de vasluieni, care lucxrează în diverse colțuri ale lumii, se întorc acasă. Unii, cu mașinile pe care le dețin, alții, cu mașini închiriate, cei mai mulți cu avionul. Este o perioadă plină pentru toți comercianții din județ, lună în care se fac vânzări maxime la tot felul de bunuri, alimentare sau non-alimentare.









În semn de respect pentru cei care, cu banii lor, susțin economia locală, un om de afaceri din Vaslui, Ionel Sandu, managerul general Radical Grup, propune ca luna august să fie desemneată, prin decizie a CL Vaslui drept ”Luna Diasporei Vasluiene”, un proiect care să perpetueze an de an și care să-i facă pe vasluienii noștri plecați la muncă afară să se simtă apreciați acasă.

”Cu banii acestor oameni din ceea ce noi numim Diaspora este susținută economia locală, în luna august. Datorită acestor oameni, de 20 de ani economia reușește să supraviețuiască. Oare, nu este momentul să le mulțumim? Eu zic că DA”, a postat omul de afaceri pe pagina sa oficială.

Ca președinte al oamenilor de afaceri liberali, Ionel Sandu lansează o provocare pentru consilierii PNL din Consiliul Local Vaslui, pentru a trece prin CL un proiect de hotărâre, ”cu un set de măsuri gândite și puse pe hârtie de mine, prin care să demonstrăm Diasporei că sunt bineveniți acasă”

Ce propune omul de afaceri vasluian?

”1. Luna august să fie desemnată, începând cu anul 2023, drept ”Luna Diasporei Vasluiene”, în semn de prețuire față de eforturile pe care locuitorii din zona Vaslui le fac pentru a susține economia locală.

2. Timp de o lună, în fiecare lună august, zona cuprinsă între fostul magazin Elvila și blocul turn din fața fostului magazin Romarta să devină zonă pietonală și de alimentație publică. În această zonă, toate cofetăriile, cafenelele, terasele, fast-food-urile, magazinele vor avea posibilitatea să amenajeze zone de servire în aer liber, pentru clienții care se vor plimba pe strada Ștefan cel Mare.

3. Se va lansa afișul ”MULȚUMIM, DIASPORA”, care va putea fi descărcat de pe site-ul Primăriei Municipiului Vaslui, afiș prin care toți cei care lucrează în străinătate și revin acasă vor primi o reducere între 1 și 10% la consumația din cafenele, baruri, restaurante, pizzerii, fast-food-uri, servicii de taximetrie, servicii notariale. Cei care doresc să facă o reducere mai mare de 10% pentru Diaspora, sunt binevenți. Firmele care doresc să fie parte din această campanie de mulțumire vor descărca afișul de pe site-ul Primăriei Municipiului Vaslui și îl vor afișa la loc vizibil, inclusiv în taximetre, iar reducerea se va aplica odată cu prezentarea dovezii că persoana care cumpără locuiește într-o altă țară.

4. Pentru a permite miilor de vasluieni din Diaspora care se întorc acasă să se relaxeze alături de cei dragi, pe perioada ”Lunii Diasporei Vasluiene” propun prelungirea programului la cafenele, baruri, terase, restaurante, pizzerii astfel: de luni și până joi – până la ora 24.00, vineri și sâmbătă – program până la 4.00 dimineața, duminică – program până la ora 24.00.

5. ”Luna Diasporei Vasluiene” să fie, an de an, cuprinsă în intervalul 1 august – 31 august 2023”.

Bineînțeles, reducerile propuse de omul de afaceri nu sunt obligatorii pentru mediul de afaceri local, se vor aplica doar acolo unde comercianții consideră că pot oferi un bonus pentru Diaspora vasluiană. Ideea lansată de Ionel Sandu este cu adevărat revoluționară, nu s-a mai întâmplat nicăieri în țară ca Diaspora să beneficieze de o lună doar a ei.

Rămâne de văzut ce decizie se va lua în Consiliul Local de la Vaslui.