Drama Anei Rinder, durerea unui județ îngenuncheat de Covid 19!

0
381




RUGĂCIUNI PENTRU ANA… Au vuit, ieri, ziarele și televiziunile naționale, pe tema operațiunilor de salvare a managerului Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder. Imaginile cu compartimentul izolator, în care se afla managerul Rinder, urcat într-un elicopter MAI, au făcut înconjurul țării. Era clar un lucru: starea acestei femei tinere și bătăioase era gravă, cu mult mai grav decât au încercat unii să spună.









Ana Rinder, o femeie de acțiune, care a schimbat fața Spitalului Județean de Urgență, are nevoie de tratamente speciale, pentru că ar fi contractat o variantă agresivă de Covid 19. De aceea, s-a luat decizia de a fi transportată la București, tocmai pentru a-i salva viața. Să ne rugăm cu toții pentru viața acestui manager destoinic!

În același timp, parcă pentru a face și mai rău județului Vaslui, am aflat că suntem pe locul al doilea ca număr de infectări, ieri, la nivel național, cu 113 noi cazuri de coronavirus, după București. Spre seară, am mai primit o bombă: 190 de persoane, internați și angajați ai Centrului de Recuperare Psihiatrică din Huși sunt infectați cu Covid 19.

Deci, suntem un județ bolnav de Covid, însă mulți vasluieni refuză să creadă în continuare în consecințele acestei maladii. Printre ei, șeful județului, Dumitru Buzatu, care nu a purtat nicio secundă masca de protecție, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Mai mult, președintele CJ Vaslui a spus că nu crede în coronavirus, deși unul dintre apropiații săi, ing. Aftimescu, s-a stins din viață, fiind infectat cu Covid 19 (este adevărat, consilierul CJ avea multe afecțiuni, însă această maladie i-a grăbit sfârșitul). Ana Rinder face și ea parte din cercul de apropiați ai lui Buzatu. Ar trebui aceste drame să ne facă să fim mai atenți, mai responsabili, să purtăm mască? Probabil că da, însă suntem siguri că mulți concetățeni refuză să se protejeze, spunând că lor nu li se întâmplă nimic.