Un bărbat din Zorleni a refuzat să se supună ordinului de restricție. Și-a amenințat fratele cu moartea

0
2189




Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Zorleni, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, amenințarea și ultrajul contra bunelor moravuri.









În ziua de 10 iulie, la ora 16.37, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Zorleni, cu privire la faptul că, în aceeași zi, fratele său ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au stabilit că, la data de 7 iunie 2023, Judecătoria Bârlad a emis împotriva bărbatului de 43 de ani un ordin de protecție, pe o perioadă de 6 luni, prin care acesta a fost obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de fratele său și față de locuința acestuia.

Totodată, cercetările au stabilit că, la data de 10 iulie 2023, ora 16.20, bărbatul cercetat s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 5 metri de fratele său și ar fi proferat amenințări, cu moartea, la adresa acestuia. Ulterior, bărbatul cercetat, aflat pe drumul public, ar fi săvârșit acte de exhibiționism.

În ziua de 11 iulie, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.