Canicula pune autoritățile vasluiene pe jar. ”Trebuie să trecem cu bine de această perioadă cu temperaturi extreme”, spune prefectul Daniel Onofrei

0
1950




În contextul temperaturilor ridicate din perioada curentă, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a aprobat un Plan de Măsuri pentru a diminua efectele negative ale caniculei. Astfel, instituțiile cu responsabilități în domeniu vor urmări în permanență situația din județ pentru a identifica eventualele situații de urgență legate de caniculă.









Recomandarea Instituției Prefectului județul Vaslui către populație este să adopte măsuri de protecție personală împotriva căldurii excesive, precum purtarea de îmbrăcăminte lejeră, protejarea capului și expunerea redusă la soare în timpul orelor de vârf.

Vor fi stabilite puncte de informare și refugiu în zonele aglomerate, unde oamenii se pot adăposti și pot primi sfaturi și asistență în caz de necesitate.

Se va acorda o atenție deosebită grupurilor vulnerabile, precum persoanele în vârstă, copiii mici și persoanele cu afecțiuni medicale, asigurându-ne că au acces la asistență și resurse necesare. Autoritățile locale, serviciile de sănătate și alte agenții relevante vor colabora pentru a coordona și implementa măsurile de prevenție și intervenție în mod eficient.

“Canicula poate avea efecte negative asupra sănătății și siguranței noastre, dar prin aplicarea acestor măsuri și prin implicarea comunității, suntem pregătiți să facem față acestei perioade dificile. Vă rugăm să fiți atenți, să vă protejați și să oferiți sprijin și ajutor celor din jur, în special celor care sunt mai vulnerabili în fața temperaturilor extreme.

Suntem pregătiți să acționăm rapid și eficient în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de caniculă. Vă încurajăm pe toți să fiți vigilenți, să urmați recomandările și să acordați atenție celor din jur, pentru a ne asigura că trecem cu bine prin această perioadă de temperaturi extreme.

Sănătatea și siguranța noastră sunt prioritare, iar prin colaborare și responsabilitate colectivă, putem preveni și gestiona cu succes incidentele asociate caniculei”, a declarat reprezentantul guvernului in teritoriu, Daniel Onofrei .