GALERIE FOTO, VIDEO Dansuri, cântece și multă voie bună, la Ziua Comunei Vinderei. Fiii satului s-au strâns la horă

0
2665




De ziua Sfântului Ilie, importantă sărbătoare a creștinătății, toți locuitorii Vindereiului au fost în sărbătoare. Sute de localnici au răspuns afirmativ la chemarea primarului Ionuț Ghiur, de a participa la Ziua Comunei, un eveniment întrerupt vreme de șapte ani. După o perioadă agitată, de pandemie și zbucium de război în Ucraina, de prețuri împovorătoare, oamenii din Vinderei au dorit să se distreze, să lase deoparte grijile și nevoile.









A fost un spectacol de zile mari, cu un program atent gândit de conducerea Primăriei Vinderei, pentru că, pe rând, au urcat pe scenă nume importante din folclorul românesc și din R.Moldova: Andreea Romila, Ștefania Pătru, Mariana Cărnariu, Dan Doboș, Marili, Nadia Duluman, Valentin Uzun și orchestra Tharmis, Margareta Clipa, Lorena.

Până aproape de miezul nopții, la Vinderei s-a cântat și s-a dansat, în timp ce jocurile pentru copii au funcționat neîntrerupt. Meritul este al primarului Ionuț Ghiur, cel care a gândit o sărbătoare perfectă pentru consătenii săi. Nu au lipsit de la petrecere primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, și senatorul PNL de Vaslui, Iulian Mihail Bîca, prieteni ai Vindereiului, ”cu care am lucrat și vom lucra în continuare”, după cum a spus edilul Ghiur.

Nu ai lipsit de la petrecere primarul comunei Fruntișeni, Ioan Onel, deputatul PSD de Vaslui, Eduard Popica, vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, oameni cu care primarul Ghiur colaborează îndeaproape la toate proiectele de dezvoltare a localității.

”Comuna Vinderei se schimbă, datorită dvs, celor care ne-ați dat girul la primărie. Să știți că un om singur nu poate duce la sfârșit aceste proiecte, de asta eu și echipa de la primărie lucrăm în folosul dvs, iar rezultatele încep să se vadă. La Vinderei au început să se dezvolte condițiile civilizate de locuit, cu apă., canalizare, asfalt, investiții noi. Nu e ușor, eu sunt primar de șapte ani de zile, iar de atunci am atras fonduri europene și guvernamentale de 135 de milioane de lei, adică 27 de milioane de euro.

Continuăm să modernizăm școli, parcuri, drumuri, vreau să știți că avem 50 de km de drumuri comunale și sătești. La acest moment, ne-ar trebui încă 30 de milioane de euro, să asfaltăm toate drumurile comunale și sătești. O să-i găsim, pe rând, cu răbdare.

Vă mulțumesc tuturor, și celor care ne criticați, care ne înjurați sau ne lăudați, suntem pregătiți pentru viitor”, a spus primarul Ghiur, care a primit o plachetă și un tort din partea echipei din Primăria Vinderei, pentru tot ceea ce a făcut pentru localitate.

Vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, a transmis mesajul de susținere al președintelui Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, pentru începerea lucrărilor la două drumuri județene importante, care vor pune Vindereiul pe harta localităților în care se poate circula frumos, cu asfalt turnat impecabil.

”Mă simt privilegiat pentru a fi făcut parte din echipa care participă la prima ediție a comunei Vinderei. Este o comună care se schimbă, de la o zi la alta, iar asta se datorează primarului dvs, se dezvoltă din punct de vedere economic. Vă asigur că dl. primar și Consiliul Local au o colaborare perfectă cu Consiliul Județean, iar cele două drumuri județene care străbat comuna vor fi asfaltate în cel mai scurt timp”, a spus deputatul Popica.

Oamenii s-au încins la dans, ore bune, aproape de miezul nopții. Pe pagina de Facebook a primarului Ghiur au fost multe aprecieri pentru evenimentul de pe stadionul comune.

”Felicitări dl primar pentru tot ce ați făcut pentru comuna noastă Vinderei, felicitări pentru tot ați făcut ce nu s-a mai văzut până acum în Vinderei. Meritați tot respectul. Felicitări Felicitări Felicitări”

”O REUȘITĂ DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. RESPECT PRIMARULUI GHIUR DAR SĂ NU UITĂM ECHIPA DE LÂNGĂ DUMNEALUI PENTRU CĂ ACESTA ESTE ADEVĂRATUL CÂȘTIG AL COMUNEI VINDEREI. RESPECT TUTUROR”.

La final, vă lăsăm să admirați modul în care s-au distrat oamenii din Vinderei, după șapte ani de pauză.

GALERIE VIDEO