Atenție la URȘI! Primarul comunei Lipovăț a alertat populația, urșii hălăduiesc prin pădurile din zonă

0
1228




Personalul silvic de la cantoanele Stejăriș, Stuhuleț și Olărie, din cadrul Ocolului Silvic Brodoc, susține că a zărit și identificat mai multe exemplare de urs brun, incidente care nu au mai fost raportate de mai bine de două luni de zile, atunci când un urs a pus pe jar autoritățile, după ce a apărut în Zona Industrială a Vasluiului. Se pare că nu ar fi singurul urs care bântuie prin pădurile județului, ceea ce ar trebui să îndemne la prudență, din partea locuitorilor.









Primarul comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, a lansat un mesaj pe rețelele de socializare, prin care îndeamnă locuitorii comunei Lipovăț să dea dovadă de mult calm, responsabilitate și prudență.

Valerian HRISCU, Primarul Comunei Lipovăț

”Evitați deplasările în pădure pentru recoltarea de ciuperci, fructe de pădure, lemne uscate. Evitați să vă apropiați sau să intrați în contact cu ursul pe care l-ați observat. Evitați să-l filmați sau să-l fotografiați, în momentul în care l-ați observat, și îndepărtați-vă cât mai repede. Dacă ursul este rănit sau prin în laț, nu vă apropiați și anunțați imediat autoritățile, la numărul de urgență 112”, a transmis primarul Valerian Hriscu, către locuitorii comunei.