Vineri, în Vaslui s-a stins un Cavaler…

0
3112




Doliu în comunitatea medicală a județului Vaslui. Dr. Nicolae Ion Păcuraru a trecut la cele veșnice, după o luptă grea cu o maladie necruțătoare. 









Fost director al Sanepid Vaslui, din 1973 până în 1996, Dr. Păcuraru a fost o persoană integră și respectată printre medicii din județ. A fost omul care a reușit să țină în frâu instituția de poliție sanitară a județului în momentele tulburi de după 1989. 

„Sanepidul, sau poliția sanitară e lucru serios. A fost înființată de Otto von Bismark.” Îi plăcea să comenteze pe jumătate glumind… pentru ca urma desființarea unei instituții cu o lunga si bogată tradiție.

A mai fost pentru scurt timp directorul Direcției de Sănătate Publică, înainte de a ieși la pensie.

In 2004, pentru meritele sale în coordonarea problemelor de igienă a județului Vaslui, Dr. Păcuraru a primit distincția de Cavaler al României și Diploma Ordinul Meritului Sanitar, că o recunoaștere a meritelor sale deosebite. 

Pentru cei care l-au cunoscut pe Dr. Păcuraru și doresc să îi aducă un ultim omagiu; anunțăm că trupul neînsuflețit este depus la capela Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, iar slujba de înmormântare va fi luni, pe 31 iulie, începând cu ora 12.Dumnezeu să-l ierte!