Protest SPONTAN la Finanțe! Sindicaliștii de la Vaslui, Bârlad și Huși s-au săturat de minciuni

0
1384




Finanțiștii din tot județul au declanșat proteste spontane, la administrațiile fiscale din Vaslui, Bârlad sau Huși, luni dimineață. La Bârlad și Huși, nu se lucrează cu publicul, singurul loc în care se lucrează cu contribuabilii fiind la sediul județean, deși și aici salariații participă la protest.









PROTEST AJFP VASLUI

PROTEST FINANȚE BÂRLAD

PROTEST FINANȚE HUȘI

Valică Berescu, liderul sindicatului Finanțe Publice Vaslui, a spus că. începând cu ora 8.30 nu se mai lucrează în sistemul fiscal românesc Finanțiștii vasluieni au o serie de solicitări, alături de colegii din toată țara, printre care: salariu egal la muncă egală – prin egalizarea salariilor pe funcții similare; introducerea în legea salarizării a familiei ocupaționale finanțe; crearea statutului finanțistului. Nemulțumirile finanțiștilor sunt foarte multe, plecând de la lipsa de personal și creșterea mediei de vârstă a angajaților și până la lipsa de fonduri pentru plata utilităților, lipsa sistemului informatic integrat.

”Suntem la un pas de grevă generală. Colegii noștri nu mai vor să fie mințiți, vor să fie ascultați și cer respect și drepturi pe deplin meritate, de la cei care conduc Ministerul de Finanțe. Acest protest va continua pe perioadă nedeterminată”, anunță dl. Berescu.