O barcă în care se aflau 10 turiști s-a răsturnat pe Dunăre, duminică seara

0
937




Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au intervenit în sprijinul unor persoane a căror ambarcațiune de agrement rapidă s-a răsturnat pe Dunăre și plutea în derivă.
În data de 27 august .c., în jurul orei 20.30 polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au fost sesizați telefonic prin SNUAU 112, despre faptul că pe fluviul Dunărea, în zona Mm 75, o ambarcație de agrement rapidă, în care erau 10 persoane, opt adulți și doi minori, s-a răsturnat pe Dunăre și plutea în derivă aval de localitatea Grindu, către malul tulcean.
Polițiștii de frontieră au acționat operativ, deplasându-se cu ambarcațiunea ONIX din dotare, la fața locului unde au recuperat din apele fluviului o persoană, celelalte nouă ajungând în siguranţă la mal.
Barca răsturnată a fost remorcată de către ambarcația Poliţiei de Frontieră până la malul tulcean al Dunării și asigurată la 3 km aval de localitatea Grindu.
A fost informat ISUJ Tulcea și solicitată a ambulanță pentru evaluarea medicală a persoanelor în cauză.
De asemenea, ISUJ Galați a informat despre producerea evenimentului Căpitănia Galați și Poliția Transporturi Navale Galați.