Veste așteptată de copiii din Fâstâci. După 14 ani, școala lor este finalizată!

0
577




EPOPEE… Ani lungi și campanii de presă s-au scurs din 2006, anul când școala Gimnazială „Cezar Botez” din Fâstâci, județul Vaslui, a intrat într-un anevoios proces de reabilitare marcat de conflicte, tergiversări, amânări, acțiuni judiciare de durată, intervenții ale autorităților centrale și locale. Cei care au avut de suferit, în toată această perioadă, au fost elevii și profesorii școlii, nevoiți să învețe în condiții improprii, într-o clădire aparținând Ocolului Silvic.









„Acum, în anul al 14-lea al acestui drum sinuos se apropie inaugurarea, grație intervenției Primăriei și Consiliului local al comunei Cozmești, prin implicarea personală a dlui Sima Hristache, primarul comunei, care a reușit să preia, în 2019, și să ducă la bun sfârșit construcția școlii gimnaziale”,

explică inspectorul școlar general al județului, prof Gabriela Plăcintă.

De asemenea, în această perioadă s-a remarcat tactul și răbdarea cu care directorul Irina Dănilă a reușit să facă față acestei perioade și a ajuns să poată transforma speranțele în certitudine.

„Epopeea construirii școlii are un final fericit, după 14 ani. Am trăit momentul unei satisfacții și bucurii uriașe! In sfârșit, acești copii vor învăța in condiții decente. Exprim recunoștință și mii de mulțumiri domnului primar Hristache Sima pentru reușita finalizării acestui obiectiv atât de mult așteptat. Felicit și pe domnișoara director Irina Dănilă pentru implicare și pentru relația armonioasa construită între autoritățile locale și școala!”,

a mai spus Gabriela Plăcintă.

Școala Gimnazială „Cezar Botez” din Fâstâci este acum o școală cu adevărat europeană, cu dotări de înalt nivel, amplasată într-un cadru natural feeric, care cu siguranță va deveni un centru de cultură și știință al întregii comunități, împlinindu-și menirea căreia i-a fost destinată.