Un simbol industrial al Vaslui va fi ras de pe fața pământului. Iată ce va fi în locul său!

0
457




DESTINAȚIE NOUĂ… De mulți, prea mulți ani, vechea societate de termoficare a orașului a lăsat în urmă niște ruine, care strică imaginea Vasluiului, în special pentru cei care circulă pe varianta de ocolire spre Bacău. De anul viitor, însă, spune primarul Vasile Pavăl, lucrurile se vor schimba. Tot ce a însemnat CET va fi pus la pâmânt, iar locul – în jur de 17 hectare de teren intravilan – va deveni un important obiectiv industrial.









„CET-ul va intra în aprobarea caietului de sarcini pentru dezafectare. La prima ședință de Consiliu Local, voi propune dezafectarea, însă trebuie să avem mare grijă cum facem asta, pentru că încă vorbim de mari valori de inventar acolo.

Anul viitor. CET-ul va fi ras de pe fața pământului. Până atunci, facem toate procedurile. Acolo, este o bogăție a comunității, care trebuie clarificat și banii care vor rezulta trebuie aduși în bugetul comunității. Locul acesta va fi igienizat. El este prevăzut în strategia orașului – am spus și îmi voi menține ideea – pentru un parc tehnologic.

Pe lângă acest parc tehnologic, va trece varianta de ocolire Bârlad-Bacău, o cale importantă de circulație. Va fi un teren necesar investitorilor care doresc să investească. Îl voi păstra pentru această destinație”,

a spus primarul Pavăl.