Prefectul Daniel Onofrei a verificat situația din Centrul Medico Social Băcești

0
798




Vineri, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei a efectuat o acțiune de control la Centrul de Asistență Medico-Socială din Băcești, însoțit de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.









Această acțiune de control reprezintă o continuare a măsurilor inițiate în luna iulie, când s-a dispus formarea unor echipe mixte pentru a efectua verificări în toate centrele sociale din județul Vaslui. Scopul acestei acțiuni a fost de a evalua dacă deficiențele constatate anterior au fost remediate.

În luna iulie, inspectorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au identificat faptul că Centrul medico-social Băcești nu deținea autorizație de securitate la incendiu. Totodată, Direcția de Sănătate Publică a constatat că în anexa Autorizației sanitare de funcționare nu erau menționate modificările aduse destinației unor spații, iar în unele saloane nu se asigurase suprafața minimă/pat, cubajul de aer și iluminatul natural.

În urma acțiunii de control de vineri, s-a constatat că Centrul de Asistență Medico-Socială din Băcești a luat măsuri pentru remedierea unora din deficiențele identificate în luna iulie.

„Ne bucură faptul că instituția a răspuns prompt și eficient recomandărilor formulate anterior și a demonstrat o abordare responsabilă în ceea ce privește respectarea normelor și regulamentelor în vigoare.

Am stabilit astăzi că centrul trebuie să amenajeze o mini stație de tratare a apei, sursa de apă fiind nepotabilă.

Inspectorii DSVSA au făcut din nou o serie de recomandări privind modul in care se păstrează alimentele și în ce privește aprovizionarea. S-au verificat rețetarele și probele de mâncare.

Principalul obiectiv în funcționarea acestor centre este să fie asigurată respectarea demnității beneficiarilor serviciilor, precum și să li se ofere îngrijire și alimentație corectă.

În județul Vaslui, există un număr de 53 de astfel de centre, dintre care 45 aparțin Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, două centre sunt deținute de Consiliul Județean, respectiv cele din Codaesti și Bacesti, iar alte 6 centre sunt deținute de entități private.

Le-am cerut tuturor celor implicați în această acțiune de control să manifeste maximă seriozitate și să mă informeze imediat în cazul în care constată probleme sau nereguli în centrele sociale verificate”, a declarat reprezentantul guvernului in teritoriu.