Deputații vasluieni refuză alocațiile crescute pe bucăți: „Cerem dublarea alocațiilor!”

0
340




REFUZ… Pe fondul refuzului Guvernului de a dubla alocațiile, în Parlament se duce o luptă acerbă între Putere și Opoziție, cu un final care nu poate fi foarte fericit pentru copii. Ieri, conform deputatului PSD de Vaslui, Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă, a fost respinsă OUG 123/2020 privind reeșalonarea creșterii alocațiilor pentru copii. Astăzi, ordonanța ar urma să fie respinsă și de plenul Camerei.









„Adoptată de Guvernul PNL condus de Orban la propunerea Ministerului Muncii condus de doamna Violeta Alexandru, împotriva avizului negativ de la Consiliul Legislativ și împotriva avizului negativ de la Ministerul Justiției, care a spus că e neconstituțională, OUG 123 este o încălcare flagrantă a voinței Parlamentului care în două rânduri în acest an a votat cu o largă majoritate că alocațiile pentru copii trebuie dublate.

Este totodată o palmă dată de liberali copiilor acestei țări care se văd în continuare umiliți de cei care reprezintă interesele marelui capital și a celor străini de țară.

Am mai făcut încă o dată dreptate copiilor noștri!

Fac apel la președintele Republicii să promulge cât mai repede legea de respingere, iar Guvernul, oricare ar fi el, să aplice legea și să dubleze alocațiile.

Ideal ar fi ca dublarea să se facă retroactiv, iar copiii din orice categorie socială ar proveni, să-și poată cumpăra cu acești bani în plus tabletele atât de necesare școlii online!”,

a spus deputatul Solomon.