Comuna Roșiești are unul dintre cele mai moderne dispensare comunale din România

0
1624




Satul Roșiești a vibrat, sâmbătă, atunci când s-a tăiat panglica inaugurală la noul dispensar comunal care poartă numele ilustrului neurochirurg Dumitru Bagdasar , o bijuterie arhitectonică, pentru care s-au cheltuit peste 1,3 milioane lei.









Trei cabinete, două de medicină generală, dotate cu toată aparatura, plus un cabinet stomatologic, zona de preluare a persoanelor bolnave de către ambulanță, toalete, săli de așteptare, spații finisate impecabil.

Este cartea de vizită a unuia dintre cele mai frumoase dispensare medicale comunale din țară, au spus cei care au participat la iinaugurare.

Ceremonia de la Roșiești a început cu o slujbă de sfințire oficiată de protopopul de Huși, Iulian Dumitru Ștefan, delegatul Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, însoțit de un sobor de preoți din comunitatea locală.

A urmat dezvelirea bustului marelui neurochirurg și tăierea panglicii inaugurale, în prezența primarului Florin Anea, a vicepreședintelui CJ Vaslui, Ciprian Trifan, și a academicianului Alexandru  Vlad Ciurea.

GALERIE FOTO INAUGURARE DISPENSAR DUMITRU BAGDASAR, ROȘIEȘTI

 

La simpozion, au participat nume importante din medicina românească, precum prof. univ. dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, membru de onoare al Academiei Române și vicepreședintele Federației Internaționale a Neurochirurgilor, prof. univ. dr. Hortensiu Aldea, șeful clinicii de neurochirurgie din Iași.

DECLARAȚIA PRIMRULUI COIMUNEI ROȘIEȘTI, FLORIN ANEA

De asemenea, au fost prezenți la eveniment Dr. Lupu Valeriu Vasile, Dr. Andrei Ionuț Cucu, medic primar neurochirurg la Spitalul Nicolae Oblu din Iași, precum și reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Academiei Române.

”Oamenii din mediul rural au nevoie de condiții ca și cei din mediul rural. A fost un proiect îndrăzneț, pentru care am muncit foarte mult, iar rezultatele se văd astăzi, la inaugurare. Va fi un punct de reper pentru asistența medicală din centrul județului Vaslui”, a recunoscut primarul comunei Roșiești, Florin Anea.