GALERIE FOTO Așa arată Cinema Dacia, cel mai modern cinematograf din județ

0
5608




Este modern, spațios și pregătit să primească primii spectatori la cele mai noi filme de pe piață. Vorbim de Cinema Dacia, de la Huși, un obiectiv ambițios al primarului Ioan Ciupilan, cel care a promis că va reda municipiului un cinematograf cu adevărat deosebit.









Povestea acestui cinematograf este și ea interesantă. Cu 40 de ani în urmă, în anul 1983 este inaugurat noul si modernul cinematograf “Dacia”, la parterul unui bloc din centrul orașului. Acesta cuprindea doua Sali: “A” cu 300 de locuri si “B” cu 180 de locuri.

Condițiile oferite pentru aceea vreme de cinematograful Dacia erau excelente: săli capitonate în lemn, fotolii plușate, ecrane absorbante, hol spațios pentru expoziții, ceea ce4-l făcea atractiv pentru hușeni. De asemenea, în sălile de la Dacia aveau loc și piese de teatru și alte spectacole artistice.

Prin 1997, cinmetograful se închide. A fost nevoie de ambiția unui om, primarul Ioan Ciupilan, și de drumuri nenumărate la București, la CNI, pentru a obține finanțare, în vederea redeschiderii acestui obiectiv important al Hușului.

În martie 2021, încep lucrările, valoarea proiectului fiind de 1,1 milioane euro. Acum, lucrările sunt finalizate, mai trebuie făcută doar recepția imobilului, lucru care nu ține de primărie. Însă, la zilele Hușilor, primarul Ciupilan (foto) a anunțat că, imediat ce va fi recepționat, acolo se va ține o ședință de Consiliu Local, în care vor fi anunțați noiii cetățeni de onoare ai Hușului.

Ce a ieșit la final –  o sală de spectacole ultramodernă, cu 300 de locuri, și o sală pentru vizionarea celor mai noi filme, de 140 de locuri, plus spații moderne de garderobă și alte facilități – vă lăsăm singuri să admirați în galeria foto de mai jos.

GALERIE FOTO CINEMA DACIA, OCTOMBRIE 2023