GALERIE FOTO Ceremonial de sfințire a Bisericii din Satu Nou, comuna Solești

0
1756




Duminică dimineața, sute de credincioși din Vaslui și comunele învecinate, în frunte cu doamna Mona Bujor, primarul comunei Solești, au participat la ceremonialul de sfințire a Bisericii din Satu Nou, comuna Solești.









Ceremonia de sfințire a fost oficiată de Prea Sfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Husilor, în fruntea unui sobor de preoți din Protopopiatul Vaslui.

„Este un moment sublim pentru credincioșii din comuna Solești. Cu ajutorul credincioșilor din toată țara, al Primăriei și Consiliului.Local, prin strădania părintelui paroh, iată, aici, în Satu Nou avem acum o frumoasă biserică, după mai bine de 20 de ani de eforturi susținute.

Mulțumiri Prea Sfințitului Episcop Ignatie pentru cinstea pe care ne-a făcut-o prin sfințirea noului lăcaș”, a spus doamna Bujor.

Pe 26 octombrie 2000, s-a pus piatra de temelie a noii biserici. Preotul Lucian Velescu este cel care, din 2016, a finalizat lucrările la noua biserică, care va avea hramurile Sf. Mare Mucenic Dimitrie și Sf. Parinte Lucian de la Antiohia.