Adolescenții vasluieni cumpără țigări la bucată de la magazinele din jurul liceelor

0
640




În ziua de azi tot mai mulți adolescenti sunt consumatori de tutun, alcool și droguri, unii încep chiar de la vârste foarte fragede, datorită anturajului sau a problemelor adolescentine. crezând că în aceste substanțe își găsesc o rezolvare.









România depășește aproape de două ori media esuropeană la consumul de tutun, iar 7% dintre elevi recunosc că s-au intoxicat cu alcool.

Deși în școli este interzis fumatul, această lege este doar pe hârtie. În realitate, se consumă tutun cot la cot cu profesorii.

Într-un liceu din Vaslui s-a construit chiar și un loc pentru fumători însă, din 2019, a fost interziz fumatul, deoarece era poziționat chiar în fața liceului, așa că s-a luat hotărârea de a se fuma în incinta liceului, lângă liceul principal și cămin.

Deși jandarmii petrec foarte mult timp în incinta liceului, acest lucru nu-i descurajează pe elevi de a fuma.

Uneori jandarmii mai aplică sancțiuni pentru acest lucru, dar nici asta nu-i descurajează pe elevi în dorința lor de a fuma în liceu.

O altă vină o poartă și chioșcurile poziționate în fața liceelor, chiar dacă este interzis prin lege să se vândă țigări la bucată și aceasta este doar pe hârtie, deoarce în realitate acestea se vând mai ceva ca pâine caldă, în unele magazine din Vaslui se pot găsi țigări la bucată sub denumirea de „bomboane”.

Mai este un lucru demn de știut. Dacă ești venit nou în zonă si nu știi de această poreclă te vei lovi de un ”Nu servim țigări la bucată”…