Astăzi este ziua de naștere a celui mai bun primar din istoria Vasluiului. Să-i urăm „La Mulți Ani!”!

0
350




SĂRBĂTOARE… Vasluienii au, astăzi, un motiv de bucurie și mândrie locală, pentru că edilul votat de ei de atâtea mandate sărbătorește o frumoasă vârstă, fiind și înaintea unui examen electoral important. Vasile Pavăl împlinește, astăzi, 64 de ani și are destule motive să fie bucuros. Este adevărat, pandemia de coronavirus face ca o astfel de zi să fie sărbătorită cu multă reținere.









Născut pe data de 20 august 1956, primarul Vasile Pavăl este absolvent al Facultății de Construcții Industriale, Civile și Agricole, Universitatea „Gh. Asachi” Iași, promoția anului 1981. Primeste repartiția locului de muncă în municipiul Vaslui, în același an, fapt pe care îl acceptă ca pe o provocare, având de partea sa exuberanța tinereții și încrederea în forțele proprii.

Proaspătul absolvent avea să își perfecționeze, de-a lungul anilor, abilitatea comunicării, capacitatea de a organiza și coordona echipele de lucru. Timp de 5 ani a lucrat ca inginer în cadrul Serviciului de Gospodărire Urbană, subordonat Primăriei municipiului Vaslui.

Între anii 1986 și 1991, inginerul Vasile Pavăl este desemnat să ocupe funcția de șef Serviciu Arhitectură – Sistematizare în cadrul Primăriei municipiului Vaslui, ocazie cu care se ocupă de programele de organizare, dezvoltare urbanistică și de amenajare a teritoriului administrativ al municipiului Vaslui.

Numirea sa ca director al societății S.C. Goscom S.A. vine firesc, fiind de fapt o recunoaștere a aptitudinilor manageriale. Astfel investit, timp de 13 ani, ing. Vasile Paval se dovedește a fi un bun organizator, coordonator și expert al soluțiilor tehnice optime, astfel că, în perioada 2004-2008, este ales să ocupe funcția de viceprimar al municipiului Vaslui.

Pe durata celor patru ani de mandat, Vasile Paval s-a ocupat îndeaproape de organizarea, coordonarea, controlul și eficientizarea activităților serviciilor de gospodarie comunală, interventii edilitar-gospodărești (servicii de apă, canalizare-epurare, iluminat public, salubritate, spații verzi, mediu), Transport public local, Agricultură, Politie Locală.

În anul 2008, candidatura sa la funcția de primar al municipiului Vaslui este bine primită de cetățenii orașului, astfel că rezultatul alegerilor electorale din acel an marchează nu doar un nou început, ci și o recunoaștere a abilităților de manager și a încrederii în posibilitatea dezvoltării municipiului.

Proiectele care au luat naștere din anul 2008 și până în prezent au schimbat total aspectul Vasluiului. Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Vaslui, proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, activități culturale de amploare națională (gen Festivalul internațional de folclor Hora din străbuni), modernizarea unităților scolare din municipiu și aducerea lor la standarde europene, crearea unor spatii verzi care surprind plăcut pe orice vizitator – Parcul COPOU, proiectul Curțile Domnești Vaslui, Parcul Tineretului, Parcul Movas, susținerea oferită sportului – sunt o mica parte din realizările actualului primar.

Urmează proiecte și mai mari, care vor face din Vaslui un oraș european. Acum, la zi aniversară, vasluienii îi transmit primarului Vasile Pavăl gânduri de bine, sănătate și îi doresc multă sănătate, pentru a-și crește nepoții și a duce proiectele pe care le creionează acum la final. Vasluiul este și trebuie să rămână un cămin primitor pentru toți vasluienii.