Motivul IREAL pentru care clientul unul taximetrist din Vaslui a fost amendat, noaptea, la Muntenii de Sus

0
2751




Pățania unui om în vârstă din satul Muntenii de Sus, care a avut ghinionul să se afle într-un taxi, noaptea, venind de la Vaslui, este demnă de emisiunea ”Cascadorii Râsului”. S-a petrecut în urmă cu câteva nopți, pe strada principală din satul vechi, cum îi spun localnicii.









Un taxi din oraș a primit comandă să ducă acasă un cuplu de vârstnici din Muntenii de Sus, aproape de miezul nopții. La intrarea pe strada principală, din Satul vechi, un Duster de Poliție aștepta ”clienți”, băuți, drogați, fără permis, cine știe ce le cădea în mână.

Mașina de poliție pornește semnalele luminoase, iar un polițist trage pe dreapta taximetrul. Îi solicită documentele șoferului de taxi și verifică cu atenție dacă toate sunt în regulă. Nimic de sancționat, totul era ca la carte.

Numai că bătrânul îi strigă, de pe scaunul din spate, polițistului: ”Hai, domnule, grăbiți-vă, că eu plătesc taxiul acesta și durează cam mult verificările”. Ceasul taximetrului era pornit și contoriza la greu, mașina fiind staționată. Polițistul îi răspunde: ”Verific documentele taximetristului și vă rog să pregătiți și dvs, de pe scaunele din spate, actele de identitate”. ”De ce? Nu am făcut nimic”, răspunde bătrânul. ”Aveți obligația de a vă legitima”, spune omul legii.

Termină de verificat actele taximetristului și se întoarce la taxi, pentru a verifica cartea de identitate a familiei din Muntenii de Sus. ”Știți că aveați obligația să purtați centură, chiar dacă stați pe bancheta din spate?”, îl întreabă polițistul pe bătrân. ”Veți fi amendat”.

Degeaba a încercat bătrânul să-l înduplece pe polițist, a primit amendă 850 de lei pentru nepurtarea centurii de siguranță. Plus că, în acest timp, ceasul de pe taxi a tot mers și omul a plătit acasă și cursa și staționarea mașinii. Incredibil, dar adevărat! Se petrece la Vaslui…