Un consilier local din Lunca Banului acuză: ”Este un abuz al primarului! Persoanele cu handicap nu sunt plătite de luni de zile”

0
1407




Un consilier local PNL din comuna Lunca Banului, Ștefan Boțu, a trimis către presa națională și autoritățile județene o scrisoare deschisă, în care denunță abuzurile care se petrec în comuna de lângă Huși.









Alesul local susține că, de luni de zile, persoanele cu handicap și însoțitorii persoanelor cu handicap nu sunt plătiți, iar vina o poartă edilul comunei, Dănuț Tofan. Ștefan Boțu mai spune că instituția care se ocupă de aceste persoane, AJPIS Vaslui, nici nu este interesată de situațiile limită din județul Vaslui.

Consilierul spune că a sesizat în mai multe rânduri Agenția Județeană de Prestații Sociale despre situația de la Lunca Banului și i s-a răspuns să nu mai trimită astfel de sesizări la Vaslui.

Iată scrisoarea deschisă, care pune pe jar autoritățile de la Vaslui:

”Mă numesc Boțu Ștefan și sunt consilier local din partea PNL în cadrul Consiliului local al comunei Lunca Banului, județul Vaslui și pe această cale vă aduc la cunoștință un posibil abuz, consider eu, a autorităților care își desfășoară activitatea în Primăria comunei Lunca Banului, județul Vaslui, respectiv primarul comunei Lunca Banului, Tofan Dănuț și funcțioarii cu atribuții în domeniul financiar contabilitate din cadrul acestei instituții.

Abuzul constă în neplata indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap și a salariilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav de trei, patru, iar la o parte dintre aceștia chiar și de cinci luni de zile, în anul 2023.

În calitate de consilier local, în urma solicitării de sprijin a unora dintre aceste persoane,  am  încercat să aduc această situație gravă pentru a o discuta  în cadrul ședințelor consiliului local însă cum consilierii PSD sunt majoritari aceștia fie mi-au limitat luarea de cuvânt prin președintele de ședință  fie m-au obstrucționat acoperindu-mă vocal, astfel încât să nu se mai înțeleagă nimic din ceea ce spun.

În atare situație, am sprijinit persoanele vulnerabile anterior amintite care mi-au solicitat sprijinul prin trimiterea unor sesizări pe email la ITM Vaslui și AJPIS Vaslui. Până în momentul de față persoanele vulnerabile nu au primit niciun răspuns dar nici plata acestor drepturi salariale din partea Primăriei Lunca Banului.

Mai mult decât atât, AJPIS Vaslui mi-a trimis un email prin care îmi confirmă primirea sesizărilor trimise pe email către această instituție, fără a-mi comunica și numerele de înregistrare, în schimb mi-au solicitat ca pe viitor să nu mai trimit email-uri cu sesizări.

Astfel că am ajuns să fac publică această situație pe contul personal de Facebook, însă consider că nu poate avea un impact atât de mare încât să conducă la determinarea instituțiilor abilitate să soluționeze această problemă.

În speranța unui sprijin din partea mass-media pentru soluționarea problemei adusă în discuție, vă mulțumesc anticipat.

Cu deosebită considerație și respect,

Ștefan Boțu, consilier local în cadrul Consiliului local Lunca Banului”.