DSP Vaslui va acorda calificative școlilor din județ: verde, galben sau roșu!

0
308




DECIZII… Mai sunt două săptămâni până când zecile de mii de părinți din județul Vaslui vor afla cum vor începe școala copiii lor. Până pe 7 septembrie, DSP Vaslui va trebui să anunțe la nivel central datele epidemiologice ale fiecărei școli, date în funcție de care școlile se vor înscrie într-unul din cele trei scenarii: verde, galben sau roșu. Adică, roșul va fi situația extremă!









Scenariul verde presupune că toți copiii vor merge la școală. Cel galben presupune educație mixtă: față în față și online, în timp ce un scenariu rosu ar ține cursurile doar în mediul virtual.

Deciziile care se vor lua de către DSP Vaslui pentru cele aproape 700 de școli din județ vor sta la baza înscrierii fiecărei școli într-unul din cele trei scenarii.

„Vorbim de cele trei scenarii și, ca să se poata identifica ce scenariu se aplică fiecărei școli, fiecărei localități în parte, acest lucru începe pe data de 7 septembrie, cand DSP-urile vor evalua rata de transmitere.

Se face o informare către inspectoratele locale, către comitetele județene pentru situații de urgență și se pune în mișcare mecanismul, astfel încât să se poată seta locul în care se găsește fiecare localitate și măsurile pentru deschiderea anului scolar”,

spun oficialii Ministerului Educației Naționale.