Bilanțul Jandarmeriei, prefectul Daniel Onofrei a coordonat ședința lunară

0
155




Joi, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a coordonat ședința lunară a Colegiului Prefectural, la care au participat reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate din județul Vaslui.









În cadrul întâlnirii, a fost prezentat un raport al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui în ce privește măsurile luate pentru asigurarea ordinii publice.

Astfel,.pe tot parcursul anului 2023, au fost desfășurate 551 de misiuni, evidențiindu-se o abordare eficientă în diverse contexte, precum manifestări de protest, evenimente culturale sau sportive, manifestări religioase și altele. Aceste acțiuni au condus la constatarea a 19 fapte de natură penală și aplicarea a 140 de sancțiuni contravenționale.

Un alt punct important pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a vizat modul de certificare a semințelor și impactul lor asupra producțiilor agricole. Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Vaslui a prezentat un raport asupra rolului semințelor certificate în asigurarea calității producțiilor agricole. Totodată, s-a subliniat necesitatea de a susține cercetarea pentru a răspunde provocărilor generate de schimbările climatice.

”Ultimul subiect pe ordinea de zi a fost prezentarea serviciilor electronice oferite contribuabililor de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Serviciile online au fost adaptate nevoilor contribuabililor, cu un număr total de 15.066 de utilizatori înregistrați în Spațiul Privat Virtual la finalul anului 2023 din care: persoane fizice- 9.875 și persoane juridice și alte entități-5.191”, a  spus Onofrei, la final.