Eveniment unic la Negrești, Mitropolitul Germaniei și Europei de Nord va oficia o slujbă religioasă pentru familiile necăjite

0
489




BUCURIE… Credincioșii din Negrești îl vor avea, astăzi, în mijlocul lor, pe ÎnaltPreaSfințitul Părinte Serafim, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, unul dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Române care a militat în permanență pentru ajutorarea copiilor din familiile sărace din zona Negrești.









ÎPS Serafim îl va avea alături pe PreaSfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, un eveniment care va strânge sute de credincioși la biserica din centrul Negreștiului.

Nu este pentru prima dată când înalta față bisericească poposește la Negrești. În 2018, aflat pentru mai multe zile în Moldova, la începutul lunii august, ÎPS Serafim a vizitat regiunile în care se desfășoară programul social „Burse pentru copii săraci din Moldova”, întâlnindu-se cu copiii beneficiari, părinții acestora și coordonatorii programului la mănăstirea Popăuți-Botoșani (5 august) și Negrești-Vaslui (8 august). Împreună cu PS Ignatie, Episcopul Hușilor, Mitropolitul a săvârșit Sfânta Liturghie, iar apoi a vizitat mai multe sate și biserici din apropiere, unde se desfășoară programe filantropice.

Proiectul „Burse pentru copii săraci din Moldova” este inițiat de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord de mai bine de cinci ani. La apelul ÎPS Serafim, numeroși susținători din Germania, alte țări din Europa de Vest dar și România contribuie financiar în fiecare lună la fondul de ajutorare a numeroși copii nevoiași din orașul Negrești și satele din împrejurimi (Jud. Vaslui) precum și din Botoșani și împrejurimi. De la un total de 100 de copii bursieri în 2013, astăzi sunt sprijiniți, prin donațiile credincioșilor români de pretutindeni un număr de 350 de copii la Negrești și 150 de copii la Botoșani, cu o bursă lunară de 30 de Euro.