În 2024, se finalizează lucrările la rețelele de apă-canal la Vaslui, anunță conducerea Aquavas

0
1682




Firma timișoreană Ludwig Pffeifer, cea care montează rețelele de apă și canalizare în tot municipiul Vaslui, a ajuns la un stadiu de 90% din total lucrări, estimează ing. Iulian Iordache, directorul sucursalei Vaslui a Aquavas SA. Pffeifer ar trebui să închidă toate lucrările în septembrie a.c. și sunt semnale că acest termen va fi respectat.









”Sunt două străzi pe care constructorul va lucra în perioada imediat următoare. Pe strada Avram Iancu, sunt 130 de metri de canalizare de realizat, iar pe strada Avântului va trebui realizată în totalitate lucrarea de montare a noilor rețele de canalizare. Sunt lucrări mai importante, care vor necesita timp și implicare.

În plus, vor trebui puse în funcțiune stațiile de prelucrare a apelor uzate (SPAU) de pe strada Fabricii, strada Călugăreni, la intrarea dinspre Negrești, și cea de pe strada Ștefan Ciubotărașu, din zona Gura Bustei, dar și cea de la Pod Moșneagu, la intrarea în Vaslui dinspre Bârlad.

Proiectul presupune și reabilitatea SPAU-urlor existente, respectiv SPAU CFR, de pe strada Gării, SPAU fosta IJTL, de pe strada Decebal, SPAU ICIL”, anunță ing. Iordache.

 

Suburba Brodoc va avea, în totalitate, noi rețele de apă-canal, în timp ce, pentru suburbiile Viișoara și Bahnari, cu un număr redus de case, Primăria Vaslui lucrează la un proiect de branșare la rețelele de apă-canal și pentru locuitorii din cele două zone.

Mai sunt, a explicat directorul sucursalei Vaslui a Aquavas, capete de străzi, cu zone noi de locuit, care nu sunt branșate, prin diverse cartiere, acestea nefiind prinse în proiectul general, din urmă cu 10-11 ani, întrucât aceste locuințe au fost construite în ultimii ani. Pentru toate aceste zone, Primăria pregătește un proiect destul de mare și pentru aceste străzi.