ANI: Vasile Novac, primarul comunei Ivănești, în incompatibilitate. Reacția primarului: ”Merg în instanță”

0
1752




Agenția Națională de Integritate a dat publicității o listă cu aleși locali aflați în stare de incompatibilitate, în cursul zilei de marti. Printre aceștia, se numără și primarul comunei Ivănești, dr. Vasile Novac, despre care ANI spune că este în incompatilitate din 2020 și până în prezent, întrucât încasează bani de la ”o societate”. Mai precis, se pare că ANI se refecră la firma pe care funcționează cabinetul de medic veterinar, fără a preciza despre ce sume este vorba.









Iată comunicatul ANI:

 

NOVAC VASILE,

 

Primar al Com. Ivănești, Jud. Vaslui

INCOMPATIBILITATESe află în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de primar pentru mandatul 2020 – prezent, desfășoară și activități remunerate în cadrul unei societăți.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 91, alin. (3) din același act normativ.

 

Se mai precizează, în materialul ANI, că ”NOVAC VASILE nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”. 

Este greu de crezut că un un primar de patru mandate, cum este edilul comunei Ivănești, ar fi încălcat legea, astfel încât să fie în incompatiblitate. De altfel, acesta a dat o declarație pentru Vasluianul.ro, în care spune că este complet nevinovat și își va demonstra nevinovăția în instanță.

Mă așteptam la povestea asta, dar nu au nicio bază. Ei (Agenția Națională de Integritate, n.r.) mi-au facut adresă, cum că au găsit elemente de incompatibilitate. Să fie clar: eu nu am fost niciodată remunerat.

Voi contesta raportul. Le-am cerut să-mi dea timp, să-mi iau avocat, să văd ce se petrece, nu mă simt vinovat. Eu sunt medic de liberă practică, nu sunt salariatul societății, nu sunt administrator.

Am medic veterinar angajat, pe care îl cheamă tot Novac, poate că acolo au făcut încurcătura.

De unde reiese că am fost remunerat, nu știu, nu-mi dau seama. Știu doar că nu am fost angajat niciodată la cabinet.

Când am intrat primar, în 2009, m-am retras din toate treaba asta. Aștept raportul, să văd ce au găsit. Culmea este că nici nu am primit raportul și, gata, au dat la presă.

La cabinetul meu, ca medic veterinar, pot să lucrez, dar fără bani. Asta am și făcut”, a spus dr. Novac, pentru Vasluianul.