Scandal în CL Vaslui: „V-ați împotrivit la toate proiectele importante ale orașului!”

0
449




DISPUTĂ LA FINAL… Nervi și explicații în CL Vaslui, ieri, pe ultima sută de metri a acestui consiliu local. Doi consilieri ex-PNL, actualmente ALDE, au fost acuzați de către viceprimarul orașului, Dragoș Cazacu, de faptul că s-au folosit de o adresă trimisă de clubul de fotbal Sporting Juniorul către primărie, prin care se solicita suma de 50.000 de lei, pentru a-și face propriul lor proiect de hotărâre. Sorin Radu și Iancu Arcălianu, cei doi consilieri trecuți la ALDE, au fost puși la punct de către viceprimar, care le-a transmis că „este pentru prima dată în acest mandat când votați un proiect important al orașului”.









Primarul Vasile Pavăl a explicat în detaliu cum au stat lucrurile, pentru a nu fi niciun dubiu, în condițiile în care cei doi consilier foști liberali au susținut că proiectul de ajutorare cu 50.000 de lei la Sporting Juniorul a fost ideea lor.

„Clubul Sporting Juniorul a înaintat Executivului, la începutul săptămânii, câteva solicitări. Aceste solicitări se referă la două aspecte. Un prim aspect este de a pune baza sportivă la dispoziția clubului, pentru că acest club, cu titlu gratuit, pentru desfășurarea activității sportive. Este vorba de desfășurarea de meciuri și antrenamente, mai ales că acest club a promovat în Liga a treia.

El, clubul, de fapt, reprezintă Vasluiul.

Un al doilea aspect se referă la finanțarea lui în această perioadă. Clubul a solicitat anumite sume de bani, pe diverse capitole. Analizând cele două direcții solicitate, am propus și am gândit că este bine că propunerea cu baza sportivă să intre în analiză, pentru că sunt documente legale pe care trebuie să le completăm. Luna viitoare, voi veni în fața dvs., a Consiliului Local, cu o propunere de parteneriat, astfel încât acest club, care a promovat în liga a treia să aibă la dispoziție baza municipiului Vaslui. Îl voi supune aprobării CL, în perioada imediat următoare”, a spus Vasile Pavăl. Ca atare, edilul a propus suplimentarea veniturilor pentru Sporting Juniorul cu suma de 50.000 de lei, propunere aprobată de plenul CL Vaslui. „Cu acești bani pot să achiziționeze echipament și să facă testări pentru echipă”,

a explicat primarul.

Dar, înainte de asta, consilierii Radu și Arcălianu susțineau că este proiectul lor și că acesta nu a trecut prin comisii.

„Sunt bucuros că acest proiect a trecut prin avizul comisiilor și vom putea finanța acest club. Un lucru mă nemulțumește. Nu-mi arog merite. Un amendament depus în scris la registratura CL nu a fost votat în ședința Comisiei Juridice. Nu este normal. Sper să fie ultima oară când un amendament al unui consilier local nu este discutat. Mă bucur că tot ceea ce am prevăzut în acest amendament se regăsește în această hotărâre de Consiliu Local”,

a susținut Sorin Radu.

Viceprimarul orașului, Dragoș Cazacu, a luat foc, auzindu-l pe colegul său din CL.

„Am o scurtă intervenție. Am citit pe Facebook și am constatat în comisiile de specialitate că această adresă de la Sporting Juniorul a ajuns și la domnii consilieri din PNL și de la ALDE.

Am citit și că o parte dintre acești consilieri își asumă acest proiect de hotărâre și au venit cu o inițiativă.

Haideți să fim serioși și să spunem lucrurilor pe nume! Nu situația de pandemie face ca acești domni consilieri să vină cu tot felul de inițiative. Este, cred, prima lor inițiativă din acest consiliu local, din mandatul 2016-2020!

Este prima dată când acești consilieri intervin cu o propunere pentru sprijinirea unui domeniu care ține de activitatea primăriei municipiului Vaslui. Repet: nu din cauza situației de pandemie!

Este un motiv simplu: este an electoral, oameni buni!

În același timp, am o precizare pentru dl. Arcăleanu, care a spus că rezultatele CSM au fost dezastruoase și nu a promovat. Nu.

Dl. Arcăleanu nu a priceput de la început ce dorim să facem cu acest club. CSM nu are ca obiectiv principal promovarea, ci doar de a menține copiii talentați din municipiul Vaslui în cadrul unei echipe de fotbal. Acolo, nu am pus frână niciunui copil în cariera lui, dacă a dorit să plece la o altă echipă din țară. CSM ca prim obiectiv are ca obiectiv activitatea sportivă de masă.

Aș mai avea o precizare pentru dl. Arcăleanu: când am propus achiziționarea unui microbuz pentru CSM, cum ați votat? Împotrivă! Ca de fiecare dată, alături de Sorin Radu și Iancu Arcălianu, de care acum spuneți că v-ați despărțit, deși nu cred că stau așa lucrurile.

Am o rugăminte și către aparatul primăriei: domnilor colegi, vă rog să faceți un printscreen pe monitoare cu colegii de la ALDE și PNL care au aprobat ordinea de zi. Este singurul proiect la care au ridicat mâna în unanimitate! În rest, s-au împotrivit tuturor proiectelor importante ale municipiului Vaslui”,

a tunat viceprimarul Cazacu.