Start, campanie electorală! La Consiliul Județean sunt șase candidați!

0
566
Dumitru Buzatu




CAMPANIE ATIPICĂ… De astăzi, toate partidele din județul Vaslui se pot socoti în campanie electorală. Este prima zi de campanie, în condiții extrem de stricte, determinate de pandemia de coronavirus. Cea mai grea bătălie se dă, cum era de așteptat, la CJ Vaslui, pentru funcția de președinte. Pentru postul ocupat acum de liderul PSD, Dumitru Buzatu, s-au înregistrat șase candidaturi.









Dan Marian, ALDE

Pe lângă președintele în funcție, care mai vrea un mandat, s-au înscris Dan Marian – ALDE, Romulus Buhăescu – PMP, Mihai Botez – USR PLUS, Dorin Emil – PRO România, Marius Arcăleanu – PNL. Care din cei 6 va fi viitorul președinte de județ, electoratul va decide.

Marius Arcăleanu, PNL

Bătălia va fi la fel de grea și pentru legislativul județean, viitorul Consiliu Județean. Sunt 247 de nume pe listele de consilieri județeni depuse de cele șase partide. Doar o parte vor ajunge consilieri județeni, restul vor trebui să rămână în rezervă. Cum va arăta viitorul Consiliu Județean, ce componență politică va fi după 27 septembrie, iarăși vorbim de o decizie a electoratului.

În restul județului, sunt peste 300 de candidați la cele 86 de primării, plus alte câteva mii de candidați pe listele de consilieri locali. Va fi o campanie atipică, fără adunări publice, fără mitinguri electorale.

Cea mai mare parte a efortului de promovare a programelor politice se va desfășura online sau ”din casă în casă, purtând măști de protecție”.

Campania se va încheia pe 26 septembrie, dimineața, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de vot.