Șofer de 67 de ani, beat, a uitat să aprindă luminile de întâlnire, noaptea. Polițiștii l-au reținut

0
301




Polițiștii Biroului Rutier și Biroului de Ordine Publică, din municipiul Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din oraș, bănuit de comiterea unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. 









La data de 23 martie 2024, ora 19.45, polițiștii Biroului Rutier Vaslui și Biroului de Ordine Publică Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un strada Șoseaua Națională, în zona Moara Grecilor, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism, condus de către un bărbat de 67 de ani, din oraș, care nu avea puse în funcțiune luminile de întâlnire.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, unde bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 24 martie 2024, în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.