Omul de afaceri Ionel Sandu, experiența ca părinte la olimpiadele naționale de fizică și matematică: ”Asta am pățit!

0
1516




Numele tânărului și talentatului adolescent vasluian Mihnea Sandu, olimpic național la fizică, matematică și alte discipline, nu mai este o necunoscută pentru vasluieni. Elev strălucit la LMK, Mihnea a participat, de curând la mai multe olimpiade naționale, de la care s-a întors cu premii extraordinare.









Tatăl său, omul de afaceri Ionel Sandu, a povestit prin ce au trecut, atât el, cât și fiul său, la aceste olimpiade naționale. Invitat la Vaslui TV, dl. Sandu a făcut o serie de dezvăluiri din culisele desfășurării celor mai importante olimpiade din România.

”Să știt că, la case mai mari, ai așteptări mai mari. Olimpiada de fizică s-a desfășurat la Brașov. Examenele s-au ținut în oraș, undeva, la un liceu.

Ce credeți că li s-a pus la dispoziție copiilor care au participat la olimpiada națională? Vă gândiți la autocare, dar nu e fost așa. Transportul în comun! Asta li s-a oferit de către autorități. Să meargă la 15-17 km, cu o cartelă de transport public. Copiii erau obosiți. ce să mai spunem…

Mi-am zis: ”Uite, la case mai mari…”. Plus că, la mâncare, felul doi lipsea cu desăvârșire. Deci, te aștepți la Brașov, un oraș cu pretenții… Iar, aici, îl felicit pe dl. prof. Tălîășman, care s-a implicat și s-a gândit, la fel ca și mine, că de Vaslui trebuie să se ducă vestea numai de bine. Prin ceea ce a făcut, prin olimpiadele coordonate, se va vorbi de bine.

La Târgu Mureș, iarăși, subțire cu mâncarea, copiii au mâncat care pe unde au putut, prin oraș. La Oradea, ce să vă mai spun? Ploua cu găleata și nu ne-au lăsat să intrăm în clădirea liecului. Au închis ușile, nu i-a interesat de noi.

Noi, moldovenii, suntem altceva. Nu cred că noi am fi procedat așa, să lăsăm părinții în ploaie. Asta am pățit”, a recunoscut omul de afaceri.